Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een passende oplossing voor jouw probleem
  Rate this post

  Heb je lichamelijke klachten, loop je vast in je leven of zit je gewoon niet lekker in je vel, zonder dat je weet waar het vandaan komt? Leer om tot ontspanning te komen, zodat je klacht verdwijnt!

  Karin van Gorp biedt psychosociale begeleiding. Het verschil met een ‘reguliere’ psycholoog is dat Karin zich niet alleen richt op geestelijke aspecten, maar ook op omgevingsfactoren: hoe gedraag je je op je werk? Hoe is je zithouding? Wat voor hobby’s heb je? Wat houdt de klacht in stand en wat staat jou daarin in de weg? Enzovoort. Die omgevingsfactoren kunnen genezing in de weg staan, dus het is belangrijk om ook die mee te nemen in de behandeling.

  NLP
  De overtuigingen die jouw gedrag bepalen, zijn soms erg belemmerend. Je wilt graag het een, maar je doet het ander. Bij NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) draait alles om mensen, gedrag en gevoelens. NLP is een effectieve communicatiemethodiek en gaat over hoe je zintuigen informatie opvangen, hoe je deze informatie verder verwerkt en hoe je je vervolgens gedraagt. Als je je eenmaal meer bewust bent van hóe je dingen doet, dan kun je leren om meer regie te krijgen over je leven. Dit is toepasbaar in zowel je relatie, je werk en je gezin als je sociale leven.

  Chakrabehandeling
  Als je niet in balans bent, komt dit vaak doordat bepaalde gebieden (chakrapunten / meridianen) in je lichaam geblokkeerd zijn en daardoor niet goed ­doorstromen, waardoor je je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk niet lekker in je vel voelt zitten. Vaak weet je niet waar dit precies door komt. Bij een chakrabehandeling (energetische behandeling) worden bepaalde gebieden behandeld en weer in balans gebracht, zodat je na de behandeling weer energie ervaart, tot rust bent gekomen en er ruimte is vrij gekomen om blokkades te kunnen doorbreken. Een chakrabehandeling is een rustige behandeling die daarnaast eventueel aangevuld kan worden met gesprekstherapie of een andere vorm van therapie. De behandeling duurt doorgaans 90 minuten, en bestaat uit de behandeling van de voor- en achterkant, een kort gesprek over de ervaring en wat er vanuit de behandeling naar boven is gekomen, onder het genot van een bakje thee of koffie. Dit alles eventueel aangevuld met een schouder-, nek-, rug- of voetreflexmassage.

  Massages
  Jouw gezondheid is een groot luxegoed, en met een massage ondersteun je je gezondheid. Een massage zorgt niet alleen voor ontspanning en een vermindering van spierspanningen, maar verlaagt je bloeddruk en verbetert jouw slaap, en ook je stofwisseling verbetert. Verder gebeurt er hormonaal veel tijdens een massage, zodat angst, stress, spanning, pijn en depressieve gevoelens afnemen. Kortom: door een massage verandert er zoveel in je hormoonhuishouding, dat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zit. Je bent je door de druk van de aanraking weer bewust van je lijf en je energie gaat beter stromen. Voor de behandeling van klachten heeft Karin allerlei massagevorm tot haar beschikking, zoals ontspanningsmassage, ­lymfedrainage of nek-/ schoudermassage, voetreflex en hotstonemassage.

  Hypnosetherapie
  Een mooie, subtiele manier om klachten positief te veranderen is hypnotherapie. Hypnose is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken, afvallen, pijnbeheersing, slaapproblemen, stress en overgangsklachten. Hypnosetherapie is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn, dat heel veel mogelijkheden biedt. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want het is heel mooi om er problemen en klachten mee aan te pakken.
  Je blijft je onder hypnose altijd bewust van je omgeving. Je verliest dus niet de controle over jezelf, en je kunt altijd onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken. Je hoeft ook niet bang te zijn om niet ‘wakker’ te worden of gedwongen te worden dingen te doen die je niet wil doen.

  Workshops
  Karin geeft geregeld workshops, waaronder in combinatie met het tekenen van mandala’s, die gericht zijn op bewustwording en persoonlijke groei. Kijk op de website van Coloryourlife voor meer informatie en data.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply