Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Passende zorg voor, tijdens en na de zwangerschap
  Rate this post

  Deze editie is een zorgspecial: het gaat over zorgen. Zorgen en ontzorgen past bij onze visie. In onze verloskundigenpraktijk ben je in goede handen zowel vóór, tijdens als na de zwangerschap. Voor een afspraak plannen we ruim de tijd en je kunt iedere werkdag bij ons terecht, ook ’s avonds.

  Op de foto zie je het team van verloskundigen van onze praktijk. Zij zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van jou tijdens je zwangerschap. Ze zijn tevens het aanspreekpunt voor je medische vragen, controles en verdere begeleiding van je zwangerschap en de bevalling. We bieden vele mogelijkheden qua ondersteuning en zorg, zodat jullie je bij ons ‘thuis’ voelen:

  In de zwangerschap kom je gemiddeld 12 keer bij ons op controle. Voor zwangerschapsbegeleiding kun je, naast onze reguliere consulten, ook kiezen voor een nieuwe vorm van zorg: Centering Pregnancy. Alle deelnemers zijn in dezelfde fase van de zwangerschap als jij. In tien bijeenkomsten kom je op een vast tijdstip samen. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Je krijgt én geeft elkaar informatie. Waar je ook voor kiest: in beide gevallen controleert de verloskundige de gezondheid van jou en je kindje.

  Counselling
  Daarnaast schenken we aandacht aan je persoonlijke situatie. Al ruim negen jaren werk ik met veel plezier samen met en voor Verloskundigenpraktijk Doevendans. Ik ben geregistreerd counsellor en heb een bureau voor counselling, bevallingsverwerking en training. Ik spreek veel (aanstaande) ouders die mentaal uit balans zijn geraakt. Dat kan zijn omdat je niet lekker in je vel zit, stress ervaart of bang bent voor de komende bevalling. Ook kan een heftige bevallingservaring impact hebben op je leven.

  Een individueel counsellingsgesprek kun je vrijblijvend maken en als een cursus je aanspreekt: alleen in onze praktijk wordt de zwangerschapscursus MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN gegeven. De pijlers waarop de door mij ontwikkelde cursus is gebaseerd, zijn mindfulness, hartcoherentie (een ademhalingstechniek) en positieve psychologie. In zeven bijeenkomsten leer je bewust stil te staan bij de veranderingen in de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap. Deze drie pijlers zijn effectief gebleken bij deelnemers. Een ieder vindt iets waar zij kracht uit haalt of behoefte aan heeft. Alle zwangeren zijn welkom, ook als die niet aan onze praktijk zijn verbonden.

  Het is mogelijk een echo te laten maken. In ons team werken vijf echoscopisten. We hebben ook een hartjesspreekuur, zodat je naar het hartje van je kindje kunt luisteren. Familie of vrienden mag je meenemen naar dit bijzondere consult.

  We organiseren diverse voorlichtingsavonden over bevallen en borstvoeding geven. Elke woensdagochtend is er ‘MaMMacafé’, waar je terecht kunt met vragen over borstvoeding en het wegen van je baby, en het delen van je ervaringen rondom de geboorte en ontwikkeling van je kind. We verhuren en verkopen borstkolven en benodigdheden om het geven van borstvoeding te ondersteunen. Je kunt onze lactatiekundige Melinda altijd bellen bij vragen. En je kunt vrijblijvend advies vragen aan een fysiotherapeut die bij ons spreekuur houdt.

  De praktijk wordt ondersteund door de praktijkassistentes, een praktijkverpleegkundige en -manager.

  Kijk voor meer informatie over al het bovenstaande op onze website. Bel of mail vrijblijvend één van onze assistentes. Voel je welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply