Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • PDS door spierspanning?

  Vaak wordt er gedacht dat darmproblemen, zoals obstipatie, te maken hebben met een onhandig voedingspatroon. Dit dacht ook Sandra (35), die net als haar zoontje David (10) het Prikkelbare Darm Syndroom had.

  Inmiddels zijn ze beiden cliënt in de praktijk Body Stress Release Kennemerland. Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Onlangs een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress herstel je langzamer. Je voelt je moe en stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.

  ‘Klachten zo goed als verdwenen’
  Dit is ook de ervaring van Sandra: ‘Mijn zwangerschap en bevalling waren voor zowel David als mij erg zwaar. Ik heb er veel klachten aan overgehouden. Ik bleef last houden van bekkenproblemen, lagerugklachten en obstipatie. David was een blije baby, totdat hij op zijn 4de een val van de trap maakte en sindsdien bleef klagen over lagerugklachten, en hij kreeg daarbij ook obstipatieklachten. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen, inclusief mijn darmklachten. Mijn zoon klaagt nooit meer over lagerugklachten en ook zijn zijn obstipatieklachten verdwenen.’ Practitioner Laura Sinnema vult aan: ‘Door emotionele, mechanische of chemische stress ontstaat vaak meer spierspanning op een dieper niveau in het lichaam. Dit heeft tevens veel effecten op de werking van organen. Vaak zien we dat obstipatieklachten gepaard gaan met lagerugklachten. BSR kan helpen om uit die dieper liggende spierspanning weg te nemen, waardoor de peristaltische beweging van de darm weer volledig kan functioneren.’

  Voor iedereen
  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat BSR niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.’

  Hoe werkt een behandeling?
  BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak verrassend kort.

  Goed om te weten:
  Laura Sinnema is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland), VBAG en RBCZ. Hierdoor worden de consulten bij vele zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply