Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Peeling: prima middel bij huidproblemen
  Rate this post

  Heb je last van pigmentvlekken, acne, couperose, rosacea, grauwe en vochtarme huid en/of rimpels? Dat kan erg storend zijn. Denk je dat daar niets aan te doen is? Dan heb je het mis! Een chemische peeling biedt uitkomst.

  Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt, waarna verhoornde huidlagen verdwijnen. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag. De huid krijgt na een peelingkuur een andere structuur. De huid wordt egaler, strakker en ziet er gladder uit!

  De chemische peeling
  Een behandeling met een chemische peeling is bedoeld om allerlei huidproblemen te behandelen. Er zijn oppervlakkige en diepe peelings. Een oppervlakkige peeling wordt ingezet bij geringe zonbeschadiging, acne en fijne rimpeltjes. Een diepe peeling wordt ingezet bij sterke zonbeschadiging, diepe rimpels, een grove huid en huidveroudering. Naast het verschil tussen een diepe en een oppervlakkige peeling hangt de werkzaamheid af van de concentratie en de pH-waarde van het gebruikte (fruit)zuur. Essentieel voor de werkzaamheid van een peeling is de combinatie van beide. De huid kan echter ook geïrriteerd raken van een (fruit)zuur. Daarom is een goede begeleiding belangrijk. Thérèse van der Laan en Marcel Prochnau zijn huidspecialisten en helpen iedereen van elke leeftijd met huidproblemen.

  De beste peeling voor jouw huid
  Afhankelijk van het huidprobleem en de uitkomsten van een huidanalyse maken Thérèse en Marcel een keuze uit de verschillende soorten peelings / zuren waarmee ze werken. Salicylzuur heeft bijvoorbeeld een goed effect bij een vette acnehuid en een gevoelige huid, aangezien salicylzuur vet-oplosbaar is en diep in de poriën kan doordringen. Retinol / vitamine A-zuur heeft daarentegen oplichtende eigenschappen en wordt voornamelijk ingezet bij pigmentatie en huidveroudering. Glycolzuur kan diep in de huid doordringen en wordt daarom ingezet bij de verouderde, droge, niet-gevoelige en vochtarme huid. Soms worden verschillende zuren gecombineerd met elkaar, om zo een nog beter effect te verkrijgen.

  Deze twee specialisten werken vooral met producten van het Spaanse farmaceutische bedrijf Mesoestetic, dat gespecialiseerd is in medische producten, die onder meer in ziekenhuizen gebruikt worden, en met Image Skincare. Sinds kort werken Thérèse en Marcel ook met de M-pen van Mesoestetic voor microneedling, waarmee de werkstoffen beter door de huid opgenomen kunnen worden en het collageengehalte wordt verbeterd.

  Vooruitgang
  Thérèse: ‘Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe de huid verbetert met een peeling. Al na een paar behandelingen is vooruitgang te zien. Het is dan ook prachtig om iemand te begeleiden naar een mooie en gezonde huid!’

  Over Therese-Skin Care Center
  Eigenares Thérèse van der Laan van Therese-Skin Care Center zit al 32 jaar in het vak, en haar salon is ook al 32 jaar op dezelfde plek gevestigd. Thérèse: ‘Wat de salon onderscheidt van veel andere schoonheidsalons, is dat wij gespecialiseerd zijn in huidverbeterende behandelingen. We bieden dus niet de gebruikelijke cosmetische behandelingen aan. Sinds 2006 werkt Marcel Prochnau in de salon. Beiden hebben we alle kennis in huis om onze cliënten van hun huidprobleem af te helpen. Nog steeds volgen we een aantal keren per jaar trainingen om onze kennis up te date te houden.’ Naast de peelings biedt Therese-Skin Care Center ook gezichtsbehandelingen, pedicurebehandelingen en de Cosmelan-behandelingen tegen pigmentvlekken aan. Hou de Facebook- en Instagrampagina’s in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuws rond de behandelingen en aanbiedingen!

  Mannen erg welkom
  Therese-Skin Care Center is gespecialiseerd in de mannenhuid. Thérèse: ‘Mannen denken nog te vaak: ‘Naar een schoonheidssalon om mijn huid te laten verbeteren? Is dat nou wel iets voor mij?’ Maar mannen hebben ook huidproblemen en willen een betere conditie van hun huid, net als vrouwen, en die kunnen ook prima bij ons terecht.’

  Opvallende etalage
  Thérèse en Marcel hechten veel waarde aan een opvallende en aantrekkelijke etalage van de salon. Thérèse: ‘Het hebben van een goede etalage is ontzettend belangrijk; ook voor schoonheidsalons. Veel salons onderschatten dat. Er komt bij ons veel verkeer langs, en we krijgen veel complimenten van voorbijgangers, die toch even blijven staan voor onze etalage om te kijken wat we te bieden hebben. De inrichting van onze etalage wordt verzorgd door Richard en Nancy van Rich Art Design, en deze inrichting wordt geregeld veranderd. Ze maken er steeds weer een prachtige etalage van!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply