Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Peeling: uitkomst bij huidproblemen
    Rate this post

    Last van pigmentvlekjes, acne, littekens, grove ­poriën en / of rimpels? Dat kan erg storend zijn. Denk je dat daar niets aan te doen is? Dan heb je het mis! Een chemische peeling biedt uitkomst.

    Een huidtherapeut behandelt de zieke en / of beschadigde huid. Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt, waarna verhoornde huidlagen verdwijnen. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag. De huid krijgt na een peelingkuur een andere structuur. De huid wordt egaler, strakker en ziet er gladder uit!

    De chemische peeling
    Een behandeling met een chemische peeling is bedoeld om pigmentvlekjes, acne, littekens, grove poriën en rimpels minder zichtbaar te maken. Er zijn verschillende soorten peelings, waarbij de therapeut onderscheid maakt in een oppervlakkige en een diepe peeling. Een oppervlakkige peeling wordt ingezet bij geringe zonbeschadiging, acne en fijne rimpeltjes. Een diepe peeling wordt ingezet bij littekens (eventueel ten gevolge van acne), sterke zonbeschadiging, diepe rimpels en groeven. Naast het verschil tussen een diepe en een oppervlakkige peeling hangt de werkzaamheid af van de concentratie en de pH-waarde van het gebruikte (fruit)zuur. Essentieel voor de werk­zaamheid van een peeling is de combinatie van beide. De huid kan echter ook geïrriteerd raken van een (fruit)zuur. Belangrijk is daarom advies en voorlichting te vragen bij de huidtherapeut.

    De beste peeling voor jouw huid
    Afhankelijk van het huidprobleem wordt een keuze gemaakt uit de verschillende soorten peelings / zuren. Salicylzuur heeft bijvoorbeeld een goed effect bij een vette acnehuid, aangezien salicylzuur vet-oplosbaar is en diep in de poriën kan doordringen. Melkzuur heeft daarentegen oplichtende eigenschappen en wordt voornamelijk ingezet bij pigmentatie. Glycolzuur kan diep in de huid doordringen en wordt daarom ingezet bij de verouderde, droge en niet-gevoelige huid. ­Andere zuren die als ingrediënten gebruikt kunnen worden, zijn amandelzuur, appelzuur en citroenzuur. Binnen de huidtherapie worden sommige zuren gecombineerd met elkaar, om zo een nog beter effect te verkrijgen. Een Jessner peel is daar een goed voorbeeld van. Deze peeling werkt op basis van salicylzuur en melkzuur. De combinatie hiervan heeft een positief effect op ontstekingen en pigmentvlekjes, waardoor de peeling uitermate geschikt is voor acne.
    Wat moet je verder nog weten?
    Voorafgaand aan de behandeling zal de huid dagelijks thuis voorbereid moeten worden met een fruitzuurcrème. De concentratie aan zuren in deze crème ligt een stuk lager dan de daadwerkelijke peeling bij de huidtherapeut. ­Daarnaast moet de patiënt gedurende een peelingkuur de zon vermijden en zijn / haar huid beschermen met een sunblock van minimaal factor 30. Hiermee wordt de kans op pigmentvlekken voorkomen. Om het effect te versterken, kan een peeling het beste in kuurvorm worden ingezet.

    Huidkliniek Dorlas
    Voor al deze behandelingen kun je bij Huidkliniek Dorlas terecht. Wanneer je voor een behandeling komt, vindt eerst een intakegesprek plaats. Hierin worden je klachten onderzocht en besproken, eventueel ondersteund met informatie van de verwijzende arts. Er wordt vervolgens een behandeling gekozen die het beste bij jouw klachten past en de verwachtingen van de resultaten worden besproken. Huidkliniek Dorlas bestaat uit Nathalie Dorlas en Debby de Jong. Nathalie en Debby zijn afgestudeerd huidtherapeut, ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en tevens lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten.

    Huidkliniek Dorlas heeft zijn hoofdvestiging aan de Amsterdam­straat en een nevenvestiging in het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord, Polikliniek Dermatologie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply