Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Perfect in balans rondom je zwangerschap
  Rate this post

  Zwanger worden, zijn of geweest zijn. Al deze fases brengen een hele verandering met zich mee voor jou. Wist je dat een osteopaat jou kan helpen tijdens deze verschillende fases van de zwangerschap?

  Een osteopaat helpt je lichaam in balans te brengen. Bij een verminderde doorbloeding en beweeglijkheid van de bekkenorganen is de kans op zwanger worden kleiner. De osteopaat kan de beweeglijkheid en de bezenuwing van de organen, zoals de eierstokken, baarmoeder of dunne darm, optimaliseren. Daarnaast kan het hormonale systeem ook positief beïnvloed worden, wat ook de kans op een zwangerschap vergroot. Ben je bezig met hormoon­behandelingen en IVF bezig? Dan is beweeglijkheid van de baarmoeder, eierstokken en eileiders van groot belang!

  Tijdens de zwangerschap
  Je zwangerschap zou een van de mooiste periodes uit je leven moeten zijn. Maar toch kun je er veel last van hebben. Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in jouw lichaam. Zo moet je lichaam zich bijvoorbeeld steeds aanpassen aan jouw groeiende kindje. Deze aanpassingen worden gemaakt in het ‘voordeel’ van jouw ongeboren baby’tje, en zijn dus voor jou als aanstaande moeder niet altijd even fijn! De ligging van je kindje kan druk geven op bepaalde weefsels, zoals zenuwbanen, bloedvaten, botstructuren en organen, en dit kan lichamelijke klachten als gevolg hebben. Door ervoor te zorgen dat de weefsels tijdens je zwangerschap voldoende (kunnen blijven) bewegen, maakt de osteopaat jouw zwangerschap een stuk comfortabeler.

  Behandeling
  De osteopaat begint de behandeling bij zwangere vrouwen meestal bij het bekken, de ribben en het borstbeen. Rugklachten kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt doordat de nieren in de verdrukking komen. Met zachte handbewegingen gaat de osteopaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en probeert hij deze weg te nemen. Je lichaam herstelt vervolgens vanzelf, waardoor de klachten verminderen. De technieken van de osteopaat zijn veilig voor jou en je kind.

  Na de zwangerschap
  In de periode na de bevalling zijn alle ogen natuurlijk gericht op kindje, en word jij als moeder vaak ‘vergeten’. Júíst na de bevalling is het belangrijk dat jouw lichaam onderzocht wordt, omdat het aan zeer grote krachten is blootgesteld. Door verschillende oorzaken kan de beweeglijkheid van de rug of organen verstoord zijn geraakt. Tijdens de behandeling herstelt de osteopaat die oorspronkelijke beweeglijkheid met zachte, maar doelgerichte handgrepen. Daardoor kan het natuurlijke genezingsproces weer op gang komen en het lichaam herstellen.

  Klachten die tijdens de zwangerschap kunnen voorkomen:
  – Lage rug- en bekkenklachten
  – Moeizame stoelgang
  – Nek- en schouderpijn
  – Brandend maagzuur
  – Misselijkheid

  Klachten die na de bevalling kunnen voorkomen:
  – Lage rug-, bekken- en stuitklachten
  – Incontinentie
  – Depressie
  – Vermoeidheid
  – Pijn in gewrichten

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply