Rate this post
 • Persoonlijk advies bij jouw PMS-klachten
  Rate this post

  Ben je snel geïrriteerd rondom je menstruatie? Heb je een pittige puberteit (gehad)? En heb je geen controle over je boosheid? Heb je het gevoel de controle over jezelf te verliezen in de weken voor je menstruatie? Dan heb je waarschijnlijk PMS.

  ‘PMS’ staat voor ‘Pre Menstrueel Syndroom’. De klachten die hierbij horen, beginnen net na de eisprong en verdwijnen 2 weken later wanneer je menstruatie begint, of ­houden soms nog de eerste paar dagen tijdens de menstruatie aan. Helaas is het nog steeds onbekend wat de oorzaak nou is en waarom de ene vrouw wel klachten heeft en de andere vrouw niet.

  PMS-klachten verminderen
  Veel meisjes en vrouwen voelen zich niet begrepen door hun omgeving. In de weken dat zij last hebben van de PMS-klachten, voelen zij zich totaal anders en hebben ze het gevoel hier niks aan te kunnen doen. Gelukkig is dit niet zo: er zijn vele wegen te bewandelen voor klachtenvermindering of zelfs het stoppen van de klachten! Gezond eten en voldoende bewegen staat bovenaan, om mee te beginnen. Maar je kunt bij herkenning van bovenstaande klachten voor je menstruatie ook contact opnemen met je huisarts. Hij of zij kan je de pil of een spiraaltje voorschrijven, wat hevige menstruatie vermindert, waardoor de PMS-klachten waarschijnlijk ook minder hevig kunnen zijn. Ook kan een arts in samenspraak met jou je antidepressiva voorschrijven tegen de depressie.

  Persoonlijk advies
  Maar je kunt ook bij mij terecht. Als Care For Women-specialiste heb ik de tijd om naar je persoonlijke verhaal te luisteren en daarop een op jou persoonlijk afgestemd advies te geven. Ik ga samen met jou de PMS-kalendertest doen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw klachten en of deze wel of niet onder PMS vallen. Aan de hand van deze uitslag zal ik behandelingsmogelijkheden bespreken en tips en adviezen geven. Ik werk met lifestyleadviezen, ­voedingsadviezen en orthomoleculaire en plantaardige supplementen.

  Herken je jezelf in deze tekst? Maak dan eens een ­vrijblijvende afspraak met mij. Consulten bij mij als Care For Women-specialiste worden meestal vanuit de aanvullende verzekering vergoed!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply