Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Persoonlijk advies bij PMS-klachten
  Rate this post

  PMS, oftewel het Pre Menstrueel Syndroom, is een verzamelnaam voor diverse ­symptomen die gedurende de tweede helft van de menstruatiecyclus kunnen optreden. Naar schatting zoekt circa 40% van alle vrouwen één of meerdere malen medische hulp voor deze maandelijkse klachten. De symptomen verminderen of verdwijnen zodra er een nieuwe cyclus begint.

  Bij de meeste vrouwen, zowel met een regelmatige als onregelmatige cyclus, treedt in de laatste week voor de menstruatie een verlaging in de werking van de hypofyse op, hetgeen zich op velerlei manieren kan uiten, met een overkoepelend gevoel van ‘niet lekker in je vel zitten’ en weten dat de menstruatie ‘eraan zit te komen’. De meest voorkomende symptomen of klachten, zowel lichamelijk als psychisch, kunnen onder andere zijn: irritaties, gespannenheid, duizelingen, vermoeidheid, gezwollen of pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, opgezette buik, depressiviteit, wisselende stemmingen, overgevoelige huid / huiduitslag, acne, ­hoofdpijn, spierpijn, dwangmatig eten, krampen, gewichtstoename en rugpijn.
  Emotioneel gezien is er vaak sprake van veranderd of veranderend gedrag, waarbij sommige vrouwen het gevoel hebben hier geen vat op te hebben en zich ook onbegrepen voelen. Ook kan er sprake zijn van een verhoogde tot extreme neiging tot snoepen (vaak chocola) en overmatig gebruik van alcohol. Bij sommige vrouwen staat depressiviteit meer op de voorgrond, waarbij sommigen gedurende deze periode ook afwijzend kunnen zijn naar hun partner of hun omgeving toe. Tijdens een consult luister ik naar jouw verhaal, breng ik je hormonale leven in kaart en geef ik je uitleg over de veranderingen in je lichaam en bijbehorende klachten, waarbij ik je adviseer over mogelijke oplossingsrichtingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply