Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Persoonlijk contact is zó belangrijk als je ziek bent’
  Rate this post

  Een diagnose ‘darmkanker’ betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook een flinke emotionele impact. Daarom krijgen mensen in OLVG naast medische zorg ook persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager.

  Ilja Honing is casemanager en begeleidt mensen met darmkanker. ‘Zodra de patiënt de diagnose krijgt, geef ik direct mijn kaartje en vertel dat ze mij altijd mogen bellen. Persoonlijk contact is zó’n belangrijk onderdeel van de zorg als je zo ziek bent, vooral voor mensen die een minder groot netwerk om zich heen hebben. Daarom zorg ik dat ik altijd bereikbaar én zichtbaar blijf voor mijn patiënten. Zo probeer ik bijvoorbeeld altijd langs te komen op de afdeling wanneer iemand net is geopereerd. Gewoon om even een praatje maken. De meeste patiënten verwachten mij daar helemaal niet.
  ‘Wat fijn om hier een vertrouwd gezicht te zien te zien’, hoor ik vaak terug.’

  ‘Na de behandeling blijven mensen nog vijf jaar bij ons onder controle. In deze periode zie ik mijn patiënten terug op de polikliniek Chirurgie én kunnen ze gebruik blijven maken van mijn visitekaartje. Heel belangrijk, want juist in de tijd na de behandeling ervaren veel mensen lichamelijke en psychische klachten. Ik merk dat mijn patiënten hier waarde aan hechten. Een houvast van begin tot eind.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply