Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een persoonlijk verhaal op jouw lichaam
  Rate this post

  Kunst op je lichaam bestaat in allerlei vormen en kleuren: tattoo-artist Pim Apperloo van Big Candy Artwork in Hengelo zet met veel passie de tattoo waar jij al jaren van droomt.

  Al rond mijn 5e jaar begon ik met tekenen, aangestoken door mijn creatieve moeder. Het liefst had ik van tekenen mijn vak gemaakt, maar ik voorzag dat het lastig was als tekenaar aan het werk te komen. Ik koos voor een opleiding tot banketbakker en vond daar na het behalen van mijn diploma werk in. Ik begon dagelijks heel vroeg met werken in de bakkerij en als ik ‘s middags thuiskwam, besteedde ik mijn tijd aan tekenen en gamen. Dit leven gaf mij geen voldoening en dus ging mijn zoektocht door naar iets waar ik wél voldoening uit haalde.

  Ik tekende geregeld voor vrienden en familie en op een dag fietste ik door de stad om fineliners te halen. Ik reed langs een tattooshop langs en dacht: ‘Ik stap gewoon naar binnen!’ Niet voor een tattoo, maar om mijn kunstwerken te laten beoordelen door experts. Ze waren niet erg onder de indruk, maar ze gaven me wél tips mee waarmee ik mijn schaduw- en lijnenwerk kon verbeteren. Eenmaal thuis ben ik fanatiek aan de slag gegaan met hun tips met als doel steeds beter te worden. Na een paar weken van veel oefenen, ging ik opnieuw naar de tattoo­shop. Wederom kreeg ik meer kritiek dan lovende woorden. Maar ik liet me niet van mijn stuk brengen: ik moest en zou mijn doel bereiken! Ik bleef langskomen en nadat ik dit een aantal maanden had volgehouden, bood deze tattooshop mij een werkplek aan in hun studio. Ik leerde veel van het tattoovak en ik ontwikkelde mij tot een steeds betere versie van mezelf. Nadat ik een half jaar het tattoo- en het banketbakkersvak gecombineerd had, besloot ik volledig voor het tattoovak te kiezen. Helaas ontstond er op een dag ruzie tussen mij en mijn werkgever en ik stapte op. Dit was niet langer de plek voor mij.

  Tijdens mijn volgende baan bij een fietsenfabriek kwam ik iemand tegen die de passie voor het tattoovak met mij deelde. Hij vroeg mij of ik een keer zijn machines wou komen afstellen en nog diezelfde avond zette ik sinds lange tijd weer een tattoo. Dat voelde zo goed: dit was wat ik wou! Ondertussen zat mijn voormalige werkgever, de tattooshop, me nogal in de weg. Ze wilden niet dat ik zou starten als tattoo-artist. Dit bracht mij even aan het twijfelen, maar mijn schoonmoeder stimuleerde mij enorm om toch door te zetten en mijn dromen waar te maken. Ik mocht de zolder van schoonouders gebruiken om mijn eigen tattoostudio te starten. Een prachtige kans die ik met beide handen aangreep, gecombineerd met mijn baan bij de fietsenfabriek.

  Door een tragisch auto-ongeluk overleed mijn schoonmoeder en was mijn vrouw zwaargewond, waardoor ze intensieve zorg nodig had. Ik besloot fulltime thuis te gaan werken, zodat ik mijn werk kon combineren met de intensieve zorg voor mijn vrouw. Toen ze hersteld was, zijn wij getrouwd en zijn wij de supertrotse ouders geworden van onze zoon Tygo. Inmiddels hebben we het huis van mijn schoonvader gekocht, waar ik in de garage een prachtige, nieuwe tattoostudio heb opgezet. We zijn apetrots dat we dit bereikt hebben! Het mooiste aan mijn werk is dat ik het idee van mijn klant omzet naar een prachtig, permanent beeld. Als de tattoo klaar is en de klant dolgelukkig met het resultaat, voelt dat zo geweldig!

  Over Big Candy Artwork
  De kracht van Big Candy Artwork is het 1-op-1-contact met de klant. Er is geen afleiding en Pim kan zich daardoor voor 100% focussen op de klant en op het tattoeëren. Hij vindt het erg belangrijk dat er een klik is tussen de tattoo-artist en degene die de tattoo krijgt. Pim kan makkelijk met mensen overweg en begrijpt ze al snel, waardoor die klik vaak snel gemaakt is. Pim zet alle stijlen tattoos in zwart en kleur. Zijn specialiteit is NewSkool: figuren met kleine lichamen en grote hoofden en ogen in felle knalkleuren. Ook stripfiguren en ‘marvel’ zijn echt zijn ding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply