Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Persoonlijke aandacht bij kanker
  Rate this post

  Als je zelf of je naaste ernstig ziek wordt, verandert er veel in je leven. Naast de medische behandeling zijn er veel meer dingen die je aandacht en energie opeisen. Je lichaam voelt anders, je relatie staat onder druk, er moeten keuzes worden gemaakt die niet eenvoudig zijn of mensen reageren onverwacht. Energie is soms laag en emoties kunnen heftig en wisselend zijn. Sommigen moeten zich voorbereiden op afscheid nemen. Daarmee omgaan vergt veel aanpassing en is niet altijd gemakkelijk.

  Het Parkhuys Almere kan als inloophuis steun bieden voor wie daar behoefte aan heeft, met name voor kankerpa­tiënten en hun naasten. Iedereen kan binnenlopen voor een gesprek of deelnemen aan een van de vele activiteiten die het Parkhuys aanbiedt. Het Parkhuys is een open huis waar je altijd welkom bent. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen. Misschien heb je behoefte aan een luisterend oor, een steuntje in de rug of wil je met gelijkgestemden praten.

  Activiteiten en informatie
  Het Parkhuys heeft meerdere lotgenotencontactmomenten. Je kunt ook meedoen aan creatieve activiteiten zoals tekenen, schilderen en mozaïeken of lichaamsbeweging door middel van yoga, conditietraining en Tai Chi. Naast alle activiteiten worden ook informatieavonden aangeboden, over bijvoorbeeld ziekte en werk, kleding en prothese en over pijnstilling en palliatieve zorg en vele vormen van therapie. Speciaal voor jongeren met een zieke ouder, broer of zus is er de Jongeren Hangout of de Jongeren Talk. Het Parkhuys Almere is er om jou te helpen om deze periode zo goed mogelijk door te komen, en dat doe het inloophuis al tien jaar. Loop vrijblijvend even binnen voor een praatje, informatie en een kopje koffie of thee. Want praten helpt echt!

  Parkhuys Almere is gevestigd op de Bunuellaan 1, in de Filmwijk van Almere, en in het Flevoziekenhuis bij het Infopunt op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en op elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur op de 2e etage, afdeling Interne (naast de chemokurenkamer). We gaan langs de bedden van patiënten en houden inloopspreekuur.

  Kijk voor meer informatie en alle activiteiten van Parkhuys Almere op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply