Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Jouw persoonlijke weg naar binnen
  Rate this post

  In dit magazine lees je een prachtig verhaal over Marjan van Minnen, die op een bijzondere manier kennismaakte met een diepgaand stuk zelfreflectie en zelfontwikkkeling tijdens een boottocht. Haar verhaal doet denken aan de ervaringen die de studenten in de EMI-opleiding vrijwillig kiezen aan te gaan – via Mandala & Numerologie – Chakra’s & Biografie – Lichtkrachtkaartspel – een reis die je in het diepste van jezelf laat kijken en ontdekken wie je bent, wat jouw verlangen is, jouw droom om je in het leven op te focussen.

  Er is sprake van een 40-dagentraject in dit verhaal. Een mooi getal: ’40’ doet denken aan het Bijbelverhaal over de 40 dagen waarin Jezus werd getest. Hij moest deze dagen in de woestijn doorbrengen om gelouterd te worden en zijn werkelijke levensmissie te kunnen aangaan. Binnen de numerologie staat het getal 4 voor je openstellen, je hart openen.

  In de chakrawereld is het de plek waar we ons transformeren. Hier wordt de veranderkracht in onszelf voelbaar. In deze tijd is het de spirituele schakelplek, waar we onze volwassenheid als mens beleven en in ervaring brengen. De nul, die leegte weergeeft van het getal 40, geeft volledige ruimte aan de ontplooiing van onze hoogste vorm van mens zijn die op dit ogenblik mogelijk is. Het zegt tegen ons: ‘Laat liefde stromen, blijf in verbinding met je hogere zelf en geef je over aan de flow.’

  Zelfredzaamheid
  Je hoeft niet altijd in de wereld rond te reizen om je zelfredzaamheid te toetsen. Je kunt die reis ook in jezelf ten uitvoer brengen. Zo is mijn persoonlijke ervaring er een van dit laatste jaar, dat ik samen met mijn echtgenoot Hans doorbracht. In augustus 2016 kreeg hij te horen dat hij nog een goed jaar te leven had en moest hij zien hoe hij hiermee omging. Mijn taak was – op zijn verzoek – hem daarbij nabij te zijn en te helpen de tijd die we nog hadden om samen door te brengen zo prettig en zinvol mogelijk te maken. Dat op zichzelf was ook een reis, waarin wij als echtpaar werden genoodzaakt om te gaan met een stressvolle situatie en die op een goede manier het hoofd te bieden. Het moment waarop Hans zijn reis verder kon gaan op zijn eigen wijze, was het grootste en belangrijkste ogenblik voor hem in zijn hele leven. Dat ik daarbij aan­wezig mocht zijn, was een grote troost en heeft zeer veel voor mij in mijn rouwproces betekend.

  Persoonlijke reis
  Na zijn overlijden stond ik opnieuw voor zo’n keuze: hoe nu verder met mijn persoonlijke reis? En op die reis ben ik nu: hier in mijn eigen huis en vanuit mijn eigen Educatief Mandala Instituut reis ik in mijn persoonlijke wereld rond en doe ik opnieuw ervaringen op die mij helpen het leven weer op te nemen, mijn ziel te voeden en mijn leven zin te geven. Ik kom opnieuw in beweging!

  Er is altijd liefde genoeg. Dat is ons geboorterecht. Het is de ‘zachte kracht’ die in vrouwen leeft en door hen aan hun kinderen wordt doorgegeven. Dit begrip wil ik delen met jou, zodat ook jij je bewust wordt dat je een geliefd kind bent. Dat is je geboorterecht. Zo kom je alle uitdagingen te boven en kom je er sterker dan tevoren uit.

  – Danka Husken – Educatief Mandala Instituut

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply