Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Persoonlijke zorg bij een bijzonder proces
  Rate this post

  Zwanger zijn is spannend. Je wilt tenslotte het beste voor je kindje. Groeit het kindje goed? Wat mag ik wel en niet eten? Hoe bereid ik me het beste voor op de bevalling? Ga ik wel of geen borstvoeding geven? Vragen die elke zwangere vrouw zichzelf stelt. Hoe fijn is het om hier wat extra begeleiding en de zekerheid te krijgen die jij en je partner graag willen! 

  Bij verloskundigenpraktijk Femme-Amsterdam begrijpen ze dat maar al te goed. Eveline, Floor, Judith, Karlijn en Tessel bieden je hier de meest uitgebreide zwangerschapszorg die je je als vrouw kunt wensen. Je kiest zelf de extra zorg die je nodig hebt.

  De filosofie van de vrouwen achter Femme-Amsterdam is: persoonlijke zorg, deskundige begeleiding en betrokkenheid. ‘Het krijgen van een kind is één van de mooiste, belangrijkste en spannendste momenten in je leven. Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste, deskundige en persoonlijke begeleiding vrouwen en hun partner het vertrouwen krijgen dat ze nodig hebben tijdens dit bijzondere proces’, vertelt Judith de Jong, verloskundige en echoscopiste. ‘Daarom kun je bij ons kiezen voor extra echo’s naast de twee echo’s die standaard vergoed worden door de verzekering om de groei en het vruchtwater van je kindje beter in de gaten te houden. Daarnaast bieden we je extra zorgverleners onder ons dak aan, zoals een voedings­deskundige, acupuncturist, coach, bekken(bodem)fysiotherapeut en een masseuse.

  Steun van je partner
  Niet alleen de vrouw staat centraal bij Femme-Amsterdam. De partner is net zo belangrijk. ‘We stimuleren dat de partner meegaat naar de echo’s en onze voorlichtings­avonden over de bevalling en borstvoeding. Je hoort vaak dat mannen zich hulpeloos voelen en het gevoel hebben aan de zijlijn te staan. Terwijl ze juist een enorme steun kunnen zijn voor hun vrouw; niet alleen tijdens de zwangerschap, maar juist ook daarna. Wij merken dat mannen in het verloop van de zwangerschap het steeds leuker vinden om mee te komen, omdat ze de ontwikkeling van de baby veel bewuster meekrijgen door de echo’s en we ze laten inzien dat ze veel voor hun vrouw kunnen betekenen. Hierdoor voelen ze zich nuttig wat zeker ten goede komt van het nieuwe gezin.’

  Ontwikkeling van je kindje
  In de eerste trimester wordt heel het kindje gevormd. Van een bevruchte eicel is het in 12 weken uitgegroeid tot een heel minimensje met een lengte van kruin tot billen van ongeveer 5 cm. In de maanden daarna groeit het kindje met name in de lengte erg hard. Op de helft van de zwangerschap, 5 maanden, ook wel 20 weken, is het kindje op de helft van de totale lengte, zo’n 25 centimeter en weegt het nog maar 1/10 van het totale gewicht; zo’n 350 gram. In het laatste trimester worden met name de ‘vetjes’ gevormd en zal het kindje gemiddeld 50 cm zijn en 3400-3600 gram wegen bij de geboorte, uitschieters daargelaten. Om de uitschieters die risicovol zijn – te kleine en te grote kindjes – beter op te sporen, kun je ervoor kiezen om extra echo’s te doen.

  Bij Femme-Amsterdam werken wij met de nieuwste echoapparatuur om je kindje te bekijken. Door middel van 2D-, 3D- en zelfs 4D-technieken kunnen we je kindje prachtig in beeld brengen. Een echo is naast het uitwendig onderzoek van de verloskundige een extra tool om de groei van je kindje in de gaten te houden.

  Te kleine kindjes kunnen een teken zijn van een placenta die niet meer goed werkt. Dit kan door heel veel oorzaken komen, en te grote kindjes kunnen komen doordat een placenta heel goed werkt, soms ten gevolge van een zwangerschapsdiabetes bijvoorbeeld.

  Door je kindje meerdere malen met een echo te meten en de gegevens in een persoonlijke grafiek te plotten, kunnen we de groei van je kindje goed in de gaten houden. Indien er afwijkende waarden zijn, laten we dit altijd dubbelchecken bij de gynaecoloog in het VuMC, OLVG-West of OLVG-Oost. Met allen werken wij heel prettig samen en je mag in zo’n geval zelf kiezen waar je heen zou willen.

  De verloskundigen van Femme-Amsterdam willen jou en je partner zo goed mogelijk helpen tijdens en na de zwangerschap. Op de website vind je alle informatie. Heb je vragen? Bel gerust naar de praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply