Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pigmentvlekken deze zomer? Zo kom je ervan af!
  Rate this post

  We besteden er ieder jaar de nodige uurtjes aan. De één wellicht wat meer dan de ander, maar allemaal willen we lekker bruin worden wanneer de zon aan de hemel staat en de temperatuur het weer toelaat. Stranden liggen vol met zonaanbiddende mensen. Zo’n kleurtje staat immers zo mooi en geeft een gezonde uitstraling. Maar er is ook een keerzijde.

  In de afgelopen decennia is er steeds meer bekend geworden over de relatie tussen de zon en je huid. Een positief aspect is onder meer de aanmaak van vitamine D. Verder komen er stofjes vrij waar we blij van worden. Ook heeft de zon een goede invloed op sommige huidaandoeningen. Maar er zijn ook diverse nadelige gevolgen wanneer je onbeschermd en te lang van de zon geniet. En dat geldt niet alleen voor dit moment, maar ook al die jaren daarvoor. Je huid heeft namelijk een goed geheugen en slaat alles op. Je huid kan er sneller door verouderen, en je ziet steeds meer pigmentvlekken verschijnen. En een teveel aan zon kan zélfs de oorzaak zijn van huidkanker.

  Ontsierende pigmentvlekken
  Naarmate je ouder wordt, is de kans op het krijgen van pigmentvlekken (ook wel: ouderdomsvlekken) groter. Deze ontstaan bijvoorbeeld op je handen, armen en rug, maar ook op je gezicht. De pigmentvormende cellen in je huid die te lang aan de zon hebben bloot gestaan, kunnen soms een overreactie geven en teveel pigmentcellen aanmaken. Die gaan als het ware samenklonteren, waarna er een pigmentvlek ontstaat.

  Diverse technieken
  ‘Wij bieden verschillende behandelingen aan, waarmee deze ontsierende vlekken kunnen worden verwijderd’, vertelt Andrea van Stratum. ‘Afhankelijk van de locatie en intensiteit van de plek, kunnen we een behandelplan opstellen. Zo hebben we bijvoorbeeld een Medik8 peeling, die heel geschikt is om symptomen van huidveroudering mee te bestrijden. Microdermabrasie geeft ook heel goede resultaten als het gaat om het verwijderen van pigmentvlekken. En verder hebben we nog de veel mildere hydrabehandeling, een mechanische peeling met water en serums. Voor alle drie de technieken geldt wel dat ze het beste resultaat geven in kuurverband.’

  Wist je dat pigmentvlekken …
  … bij 90% van alle blanke mensen boven de 60 jaar voorkomen?
  … vaker voorkomen bij blanke mensen dan bij mensen met een donkere huid?
  … ook door (overmatig) gebruik van de zonnebank kunnen worden veroorzaakt?

  Tips specialist Andrea
  ‘Bescherm je huid altijd met een zonneproduct met een hoge beschermingsfactor en zorg dat je tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon blijft. Dat geldt niet alleen wanneer je pigmentvlekken hebt laten verwijderen, maar zeker ook wanneer je nog een mooie gave en jonge huid hebt. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply