Rate this post
 • Pigmentvlekken? Doe er iets aan!
  Rate this post

  Vroeger dachten we dat aan rimpels niets te doen was. Nu hebben we allerlei producten en behandelingen die het tegendeel bewijzen. En die donkere pigmentvlekken dan? Zijn pigmentvlekken de ‘nieuwe rimpels’?

  Pigmentvlekken maken dat we er ouder uitzien dan we zijn of willen zijn. Uit onderzoek blijkt dat iemand met pigmentvlekken ouder wordt geschat dan iemand met alleen rimpels. Wanneer we ons storen aan onze rimpels, dan kunnen we daar van alles aan laten doen.

  Als we van onze pigmentvlekken af willen, dan lijkt dat een stuk lastiger. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van pigmentvlekken. We noemen hier huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en te vaak en te lang zonnebaden zonder adequate bescherming. Wat doen we eraan?

  Crèmes en supplementen
  Bij Huidkliniek Steijaert beschikken we over de producten en behandelingen die helpen af te komen van de ouder makende pigmentvlekken. We kunnen onze huid beschermen met een crème, van buitenaf, maar bescherming van binnenuit is ook mogelijk, en wel zo effectief. Hoe werkt dit? Kleurrijk en volwaardig voedsel beschermt de huid van binnenuit. De UV-straling kan dan minder diep in de huid dringen om daar schade aan te richten. We gebruiken daarvoor producten van LavieSage en MOA van Nutrifii.

  Intensieve pigmentbehandeling
  Ook werken we met de Cosmelan-methode. Cosmelan is een professionele behandeling die uitsluitend toegepast kan worden door artsen, huidtherapeuten en huidspecialisten.De belangrijkste ingrediënten Amalan en vitamine A-zuur remmen de tyrosinase, een enzym dat de pigmentcel aanzet tot de vorming van pigment. Het al aanwezige pigment wordt versneld afgevoerd. We brengen een masker aan, dat totaal niet pijnlijk of onaangenaam is. Dit blijft een aantal uren op het gezicht. De klant verwijdert thuis het masker en doet vervolgens het meegegeven antistressmasker op. Daarna volgt de bijbehorende Vital Factor K crème en de SPF-50. Na 24 uur wordt de Cosmelan 2 ten minste twee keer per dag aangebracht, gedurende ten minste drie maanden. De eerste paar dagen is de huid licht rood tot rood en voelt die extreem droog en strak aan. Het resultaat wordt na één tot drie weken zichtbaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply