Rate this post
 • Pigmentvlekken en hoe je er vanaf komt
  Rate this post

  De temperaturen lopen weer langzaam op: een goede reden om de zonnebrandcrème weer tevoorschijn te halen. Ook al snak je er misschien naar om weer lekker buiten te zijn, vitamine D op te doen en een mooi gebronsde huid te krijgen, liegen de statistieken er niet om. Niet alleen loop je het risico op zonverbranding en huidkanker, maar ook kan er sneller huidveroudering optreden.

  Dit kan leiden tot meer oogrimpels en lijntjes én tot vervelende verkleuringen: pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine, lichte vlekken tot aan grote, donkere ontsieringen in je gezicht. Veel mensen balen hiervan. Zeker als ze erg opvallend zijn, kan het je zelfvertrouwen behoorlijk schaden. Je doet er dan alles aan om de vervelende vlekken te verbergen en overweegt misschien zelfs om ze te laten verwijderen.

  Huidveroudering
  Hoe meer je je huid onbeschermd aan de zon blootstelt, hoe eerder je last kunt krijgen van pigmentvlekken. Je leeftijd speelt hierbij ook een rol: ze worden daarom ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Maar hoewel we eerst pas te maken kregen met pigmentvlekken vanaf ons 50ste levensjaar, verschijnen ze nu op steeds vroegere leeftijd. Dit heeft te maken met het huidverouderingsproces, dat vaak versneld plaatsvindt door onbeschermd zonnen.

  Ontstaan van vlekken
  Wanneer je huid zonschade oploopt, worden de pigmentcellen in je huid actiever en gaan ze in zekere zin samenklonteren. Die ophopingen zie je dan terug op je huid: verkleurde vlekken. Pigmentvlekken zijn doorgaans onschuldig en goedaardig, maar door hun uiterlijk kun je ze al snel verwarren met ernstige huidaandoeningen. Wanneer je twijfelt, is het dus zeker aan te raden om even langs de huisarts te gaan.

  Mogelijke behandelingen
  Maar je wilt natuurlijk niet alleen weten hoe ze ontstaan. Nog veel belangrijker is om te weten hoe je er vanaf kunt komen. Bij Clinique Chevallier doen we altijd eerst een grondige huidanalyse om te weten wat de beste manier is om jouw pigmentvlekken aan te pakken. Zo kunnen we met een IPL- of laserbehandeling het pigment direct verminderen. Maar ook met producten kunnen we al veel bereiken.

  Producten en peeling
  Denk bijvoorbeeld aan Oxygenetic, een zuurstofdoorlatende foundation en moisturizer om pigmentvlekken te camoufleren. Wil je het helemaal goed doen, laat je dan behandelen met ZO Skin Health of Cosmedix om pigmentvlekken bij de bron aan te pakken. Ook een medische peeling is een populaire behandeling. Dit remt de aanmaak van melanine af, waardoor bestaand pigment verminderd wordt. Zo kun je je gezicht weer vol zelfvertrouwen laten zien!

  Over Adriana
  Meer weten over de behandeling van pigmentvlekken? Of wil je graag een mooiere huid, permanente make-up of werken aan een mooier figuur door cryolipolyse? Bij Adriana van Clinique Chevallier kun je voor al deze zaken terecht. Middels de modernste apparatuur en de allerhoogste kwaliteit producten voor de inwendige en uitwendige mens, bieden de experts je graag de beste huid- en lichaamszorg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply