Rate this post
 • Pigmentvlekken: de keerzijde van een mooie, zongebruide huid…
  Rate this post

  Ik zie het in de salon dagelijks: cliënten die last hebben van ongewenst pigment op het gelaat, en ik krijg dan ook heel vaak de vraag wat hieraan te doen is. Mijn antwoord is altijd dat pigment een van de moeilijkste huidproblemen is om te behandelen, maar dat het wel mogelijk is. Ik adviseer daarbij het gebruik van 3 verschillende producten. – Sandra van den Burg

  Stap 1: het voorkomen van pigmentvlekken door het reguleren van de aanmaak van melanine

  Melanine is de pigmentstof in je huid die onder invloed van de zon bruin verkleurt. Soms is de aanmaak van melanine in je huid verstoord, waardoor je overmatige donkere vlekken of juist witte vlekken op je huid krijgt. Deze verstoring kan komen door een zwangerschap of tijdens de overgang. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld antibiotica of vitamine A-zuur crèmes) kan de aanmaak van melanine beïnvloeden. Yon-Ka heeft een special crème ontwikkeld die de aanmaak van melanine reguleert en voorkomt dat er te veel pigment op één plaats terechtkomt. Deze crème zorgt ervoor dat je teint mooier, gelijkmatiger, lichter en verhelderd is. Langdurige stabiele vitamine C is de werkzame stof in deze crème. Dagelijks gebruik zorgt binnen 28 dagen voor zichtbaar resultaat.

  Yon-Ka Essential White Crème Lumiere, tube 50 ml. € 65,-

  Stap 2: het verminderen van bestaande pigmentvlekken door het dagelijks verwijderen van dode huidcellen

  Pigment wordt aangemaakt in de onderste huidlaag van de opperhuid. Daarna groeien deze cellen in ongeveer 28 dagen naar de buitenste huidlaag. Door het verwijderen van de dode huidcellen verminder je de intensiteit van de pigmentvlekken. 

  Je kunt je huid perfect en heel eenvoudig reinigen en peelen met de kant-en-klare peelingpads van LookX. Elke pad is doordrenkt met een uitgekiende mix van actieve ingrediënten die dode huidcellen huidvriendelijk verwijdert, en een gezonde, stralende huid tevoorschijn laat komen, met zichtbaar minder rimpels en voelbaar meer stevigheid. Direct na toepassing oogt de huid helderder, zachter en egaler van teint. Al na het allereerste gebruik!

  LookX Derma Skin Polish Pads, pot 60 st. € 37,95

  Stap 3: het voorkomen dat melanine bruin -verkleurt onder invloed van UV-straling

  Dit is een van de belangrijkste stappen in huidverzorging, namelijk je huid beschermen tegen UV-straling van de zon of zonnebank. Clephar zonneproducten beschermen je huid tegen UVB én bevatten ook een zeer hoge dosis UVA-bescherming. Het zijn die UVA-stralen die zeer schadelijk zijn voor je huid, het verouderingsproces versnellen en kankercellen aanmaken. Clephar heeft een brede lijn van zonneproducten die oplopen tot een beschermingsfactor SPF50 specifiek voor het gezicht. De werkstoffen activeren het immuunsysteem, houden het vochtgehalte op peil, activeren huidherstel, verzachten irritaties en beschermen DNA-structuren tegen UVA.

  Clephar Ultra High Protection Face 50+, flacon 50 ml. € 28,-

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply