Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
  • Pigmentvlekken: de nieuwe rimpels!
    4/4 - (1 stemmen)

    Fijne lijntjes, rimpels en een slappere huid. De dingen waar je vaak aan denkt bij het woord ‘huidveroudering’. Maar wist je dat pigmentvlekken, grove poriën, rode vaatjes, couperose en een vermoeide uitstraling juist bepalend zijn? Deze klachten verklappen je werkelijke leeftijd of laten je er zelfs ouder utizien!

    Wist je dat 9 op de 10 mensen last heeft van pigmentvlekken? Deze donkere plekken op de huid ontstaan door overactieve pigmentcellen (ook wel: ‘hyperpigmentatie’). Bekende soorten pigmentvlekken zijn onder andere ouderdomsvlekken, het zogenaamde zwangerschapsmasker (een bruine verkleuring in en rond het gezicht) en sproeten. Pigmentvlekken zijn over het algemeen niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Wel worden de ze vaak als storend en ontsierend ervaren. Pigmentvlekken op de huid komen het vaakst voor op de plekken waar je huid veel aan de zon wordt blootgesteld, zoals je gezicht, decolleté en de bovenkant van je handen. Maar ook andere factoren kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van pigmentvlekken, zoals huidverbranding en acne. Ook hormonale invloeden als zwangerschap en pilgebruik, veel stress of medicatie kunnen een rol spelen.

    S.O.S. hyperpigmentatie!
    Natuurlijk wil je pigmentvlekken het allerliefst voorkomen. Het beste is om je huid preventief te beschermen. Weet je van jezelf dat je gevoelig bent voor hyperpigmentatie, dan is het belangrijk om een zonnebeschermer met een hoge SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Aangezien vooral UV-A stralen verantwoordelijk zijn voor pigmentvlekken, is een crème met een sterke UV-A filter belangrijk. Dit kun je checken op de verpakking van de zonnebeschermer. Verder is het verstandig om voor de állerbeste bescherming een combinatie van huidbeschermers te gebruiken. Zo kun je gedurende de hele dag je SPF bijwerken. Dat kan bijvoorbeeld door ook bepaalde supplementen te gebruiken die je huid ondersteunen in de natuurlijke bescherming tegen UV-straling. Deze supplementen helpen tegelijkertijd bij het voorkomen van ouderdomsvlekken en het verkleinen van de kans op pigmentstoornissen. En niet leuk maar waar: het is slim om parfum (en bepaalde antibiotica) te vermijden als je geen verkleuringen van je huid wilt oplopen.

    Behandeling
    Heb je eenmaal pigmentvlekken op je huid? Helaas zijn deze moeilijk te behandelen. En hoe dieper de vlekken zijn, hoe compliceerder de behandeling is. Maar een behandeling is dus wél mogelijk! Hiervoor ben je bij Salon Hanneke in goede handen. Hanneke: ‘Voordat de behandeling plaatsvindt, zullen wij de pigmentvlek eerst beoordelen. Met onze ‘Observ huidscan’ kunnen we niet alleen al het aanwezige pigment in kaart brengen, maar wordt ook de nog niet goed zichtbare pigment in de diepere huidlagen meer duidelijker in beeld gebracht. Twijfelen we over een pigmentvlek, dan raden we aan om eerst bij de huisarts langs te gaan. Kleine vlekken of verkleuringen van de huid kunnen we verwijderen met coagulatie. Met alle andere behandelingen kunnen we de vorming van pigment afremmen en onderdrukken, lichter maken en verhelderen. Dit kan bijvoorbeeld met chemische peelings, IPL, laserbehandelingen en radiofrequentie. Al deze behandelingen voeren we samen met onze huidtherapeut uit. Wil jij weten welke behandeling het beste bij jouw huid en huidprobleem past? Dan nodigen we je heel graag uit in onze salon voor een gratis intake.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply