Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pigmentvlekken weg in slechts enkele seconden
  Rate this post

  Niet iedereen van ons is gezegend met een prachtige huid zonder onregel­matigheden zoals wratjes en ­pigmentvlekken. Maar er is goed nieuws: met de cryopen kunnen ze worden aangepakt!

  Pigmentvlekken zijn de onregelmatige, bruine vlekken die bij veel mensen op de huid voorkomen, met name op de handen en in het gezicht. Andere namen hiervoor zijn ‘ouderdomsvlekken’, ‘levervlekken’ en ‘zonnevlekken’. Ze ontstaan voornamelijk daar waar de huid veel is bloot­gesteld aan de zon. Daarom hebben de meeste mensen vanaf de middelbare leeftijd er wel een paar: hoe ouder iemand is, des te meer zon er op de huid is geweest. Daarnaast speelt de afnemende hormonale activiteit een rol.

  Hoe ontstaan pigmentvlekken?
  Pigment in de huid wordt gevormd door pigmentvormende cellen. Hoe langer de huid wordt blootgesteld aan de zon, des te meer pigment er wordt gevormd. Dit geeft de huid de gebruinde tint die we zo graag willen hebben. Het bruinen is dus een reactie van de huid om zich te beschermen tegen UV-stralen. Als de huid veel in de zon komt, kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan te veel pigment aangemaakt dat ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken. Vooral UV A-stralen zijn hier de oorzaak hiervan. Een goede anti-zonnebrandcrème die beschermt tegen UV A en UV B kan deze vlekken dus voorkomen.

  Cryopen
  Andere effectieve methodes voor pigmentatie zijn ­microneedling en AHA-peelings. Er wordt op basis van jouw huidconditie een passende kuur gemaakt om de pigmentatie te behandelen. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend intakegesprek om de ­mogelijkheden te bespreken.

  Voor meer informatie of vragen kun je terecht op de ­website www.novelty.nu of stuur en e-mailbericht naar info@novelty.nu.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply