Rate this post
 • Pigmentvlekken worden als ‘niet mooi’ gezien
  Rate this post

  Last van pigmentvlekken? Deze worden als niet mooi gezien op een huid die er verder rustig uitziet. Je kunt er wat aan laten doen. Bij de Huidkliniek Amsterdam Zuid van Dionne Linskens kun je onder meer terecht voor advies en de behandeling van pigmentvlekken.

  Er zijn een aantal oorzaken waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan. Allereerst door UV-straling en door de werking van hormonen (‘zwangerschapsmasker’), een beschadiging van de huid of een infectie of het gebruik van een bepaald geneesmiddel, alsmede door het gebruik van een verkeerd huidverzorgingsproduct. In de meeste gevallen zijn pigmentvlekken onschuldig. Ze kunnen ook kwaadaardige cellen bevatten, dus het is goed om een huidtherapeut te consulteren als je een behandeling overweegt.

  Behandeling
  Als je een afspraak hebt gemaakt bij de huidkliniek, wordt een intake afgenomen en wordt je huid geanalyseerd. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld dat past bij jouw situatie. Oppervlakkige pigmentvlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden met bijvoorbeeld cryotherapie. Ook kan een camouflagetechniek ingezet worden om de huidskleur egaler te maken. Het product moet dan dagelijks worden aangebracht op de huid.
  Wanneer het pigment dieper in de huid zit, kunnen laserbehandelingen worden ingezet. Huidkliniek Amsterdam Zuid werkt samen met een dermatoloog. Indien noodzakelijk kan de huidtherapeut je doorverwijzen.

  Ontharen
  We spreken van overbeharing bij vrouwen wanneer de concentratie mannelijke hormonen wat hoger ligt dan normaal. Dan ontstaat ongewenste haargroei op plaatsen zoals het gezicht en de hals. Wanneer je op die plaatsen blonde haren hebt, is dat meestal niet zo’n probleem, maar wanneer je donkere haren hebt, is dat storend of zelfs onzeker makend.
  Deze ongewenste haargroei is deels erfelijk en kan in de puberteit optreden of in de overgang. Verder kan deze veroorzaakt worden als bijwerking van een bepaald ­geneesmiddel.

  Aanpak
  Wanneer je donkere haren hebt op een lichte huid, is lasertherapie prima geschikt om je van de haren af te helpen. Heb je overwegend witte of grijze haren, dan wordt gebruik gemaakt van elektrische epilatie (blendmethode). Beide behandelingen werken goed, afhankelijk van de kleur en de structuur van de haren.
  Voor de aanpak van de haren zijn meerdere ­behandelingen nodig in verband met de groeifases van het haar. Een methode om 100% van je ongewenste haren af te helpen is er niet, maar met de genoemde methodes is een haarreductie van gemiddeld 80% haalbaar, mede afhankelijk van de medische voorgeschiedenis.

  De huidtherapeuten van Huidkliniek Amsterdam Zuid kunnen je goed adviseren om het ontstaan van pigmentvlekken te voorkomen en ongewenste haargroei te reduceren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply