Rate this post
 • Pijn? Loop er niet onnodig mee door!
  Rate this post

  Al tijden heb je last van spanningshoofdpijn, oorsuizen of aanhoudende nekpijn. Misschien beheerst het zelfs je leven en ben je na al heel wat behandelingen bij specialisten ten einde raad. Geef de moed niet op!

  Daan Bredewout is manueel therapeut, fysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck en echografist. Bovendien is hij docent in opleiding binnen de internationale opleiding CRAFTA®, een gespecialiseerde studie waarbij de focus volledig ligt op klachten in het hoofd-, hals-, nek- en kaakgebied. In zijn nieuwe praktijk, Praktijk Bredewout in Princenhage (Breda), concentreert hij zich op deze problematiek. Cliënten kunnen er terecht voor uiteenlopende klachten, ook voor de klachten waarbij in eerste instantie niet aan een manueel therapeut wordt gedacht. Denk aan bijvoorbeeld stem- of slikklachten, functieproblemen van het oog of het knarsen met de tanden.

  ‘Steeds meer therapeuten lijken een trainingsprogramma te verkiezen boven fysiek contact met de cliënt. Ik geloof dat juist de combinatie van oefeningen en de mobilisatie van gewrichten, spieren en zenuwen met de handen effectief is. Door mijn jarenlange ervaring en brede opleidingsachtergrond benader ik klachten vanuit verschillende perspectieven. Zo hoeft een hoofdpijnklacht niet per definitie in verband te staan met de nekwervels, maar kan het ook voortkomen uit een kaakklacht. Klachten die vooralsnog onoplosbaar leken, blijken wel degelijk te behandelen en te verhelpen. Soms is het nodig echografisch onderzoek te doen om tot de aard en aanleiding van een klacht te komen.’

  Aandacht voor de klacht is de basis
  Zorg verdient aandacht, kennis en kunde; wat Daan betreft geen grootschaligheid en vaste standaarden. Een behandeling bij Daan duurt 45 minuten, waarbij er ruim de tijd wordt genomen voor de cliënt. Daan vindt het belangrijk om goed naar het probleem te kunnen luisteren om zodoende de goede diagnose te kunnen stellen. Gezamenlijk wordt het behandelplan en de verwachte duur ervan besproken. Transparante communicatie en de vermindering van de klacht zijn leidend, en daarom informeert Daan regelmatig naar de verbetering van de klacht. Alleen met die informatie kan er effectief – en niet langer dan nodig – behandeld worden.

  Nauwe samenwerking
  Daan volgt trends in de gezondheidszorg op de voet en staat open voor andere invalshoeken. Daarom werkt hij nauw samen met andere gespecialiseerde zorgverleners. Zo heeft hij contact met een logopedist, optometrist, KNO-arts, tandarts en kaakchirurg. Het stelt hem in staat kennis uit te wisselen en daarmee nóg betere kwaliteit te leveren.

  Benieuwd óf en wat Daan voor je kan betekenen? Maak een afspraak of kijk voor meer informatie op www.praktijkbredewout.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply