Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pijn verdwijnt, een glimlach verschijnt
  Rate this post

  ‘Je bent zo mooi anders dan ik, natuurlijk niet meer of minder, maar zo mooi anders,’ luidt een gedeelte van een prachtig gedicht van Hans Andreus. Geen mens is hetzelfde, ieder mens is uniek! Dat maakt het werken als massagetherapeut ook zo mooi en soms ook zo uitdagend. Elke dag komen er mensen met hun eigen levensverhaal, een eigen klacht. En allemaal zijn ze uniek!

  Marian Ketel van Me siento kijkt en luistert ook naar haar cliënten en dat maakt dat een massageconsult nooit hetzelfde is. Afhankelijk van waar een cliënt mee komt, heeft zij diverse methoden om in te zetten. Zo kreeg zij onlangs een vrouw in haar praktijk die al jaren last heeft van haar heup. Alles had ze al geprobeerd. Ze moest er maar mee leren leven. Nu kun je zeggen: ‘die mevrouw heeft het op haar heupen’ en ga daar de psychische oorzaak van zoeken. Marian vindt het belangrijk om naar het verhaal achter de klacht te kijken. Maar soms is er eerst pijnverlichting nodig voordat er aandacht kan zijn voor het verhaal achter de klacht. Bij deze mevrouw heeft zij daarom Dorn therapie en Breuss massage ingezet.

  Dorn therapie
  Een verstoring in de balans in ons lichaam kan tot ongemakken leiden. De Dorn therapie is een ‘zachte’ therapie, dit houdt in dat deze therapie pijnloos en zonder medicatie is. Het uitgangspunt daarbij is het beenlengteverschil. Elk mens wordt geboren met gelijke benen, maar door ­allerlei factoren; een val, een lelijke misstap of het regel­matig met de benen over elkaar zitten, kan er ruimte ontstaan tussen de kop en de kom van de heup. Wanneer de benen van lengte verschillen, past de wervelkolom zich aan die houding aan door van stand te veranderen. Wanneer deze stand ‘normaal’ wordt, kan dit allerlei klachten ver­oorzaken aan jouw heupen, rug en nek, maar ook aan jouw schouders, armen en benen. Tijdens een behandeling wordt het lengteverschil gecorrigeerd door de kop weer zachtjes in de kom te duwen. Vervolgens worden alle wervels van de wervelkolom gevolgd en indien nodig met zachte druk op hun plek ­teruggeduwd. Dit gebeurt terwijl de cliënt staat en langzaam beweegt met benen of armen.

  Breuss massage
  De Breuss massage is een rustige therapeutische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Er wordt met een speciale olie gewerkt die een heilzame werking op jouw wervels heeft. De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken en de ­veerkracht van de tussenwervelschijven te stimuleren. De massage brengt over het algemeen een enorm ontspannen effect teweeg en verlicht klachten als pijn van een ­hernia en ischias. De Breuss massage is een goede aanvulling op de Dornbehandeling. Bij ernstig gespannen spieren kan de behandeling ook voorafgaand aan een ­Dornbehandeling worden uitgevoerd.

  Voor Marian haar cliënt betekende deze behandelingen dat ze minder pijn heeft en weer in staat is om zonder ­pijnmedicatie te wandelen. Kijk op Marian haar website of bel haar om te horen wat zij voor jou kan betekenen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply