Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Pijn veroorzaakt door stress?

  Veel mensen denken dat pijn en lichamelijke ongemakken veroorzaakt worden door ongelukken, vallen, operaties, botbreuken enzovoort, maar wat we ons vaak niet realiseren, is dat ons lichaam door emoties ook spanning kan opbouwen die vervolgens veel pijn en lichamelijke ongemakken kan veroorzaken. Dit was ook het geval bij Tom (34) en zijn dochter Lisa (5), die samen cliënt zijn in de praktijk Body Stress Release Wassenaar.

  Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress herstel je langzamer; je voelt je moe en stijf, en na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.

  ‘Klachten zo goed als verdwenen’
  Dit is ook de ervaring van Tom: ‘Mijn vrouw heeft een zeer zwaar ziekteproces achter de rug en dit heeft ontzettend veel impact gehad op ons hele gezin. Ik kreeg steeds meer klachten als slecht slapen, hoofdpijnen en lage rugpijnen. Lisa had obstipatieklachten en vreselijk onrustige benen. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en klaagt mijn dochter nooit meer over onrustige benen en gaat ze gewoon weer elke dag naar de wc.’

  Voor iedereen
  Søren en Danielle Jensen voeren samen hun praktijk aan huis. ‘BSR is geschikt voor iedereen, voor jong en oud en vooral ook voor iedereen die te horen gekregen heeft dat die maar met de klachten moet leren leven. Zo is een mevrouw van 94 met ondersteuning van BSR zeer snel van haar heupoperatie hersteld!’

  Er is trouwens niets zweverigs aan BSR en het is ook geen alternatieve geneeswijze, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het werkt mooi samen met de reguliere zorg.

  Hoe werkt een behandeling?
  ‘BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. Door de behandeling laat het lichaam laag voor laag de spierspanning los.
  Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak verrassend kort.’

  Goed om te weten:
  1. Body Stress Release wordt inmiddels door vele zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.
  2. Søren en Danielle Jensen zijn aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply