3.6/4 - (2 stemmen)
 • Pijn was normaal
  3.6/4 - (2 stemmen)

  Februari 2007 viel voor mij de hamer. Na jarenlang worstelen, tobben, ziek zijn, pijn, pijn, pijn en nog eens pijn was het klaar. Net op dat moment ontmoette ik iemand uit mijn dansperiode. Ze vertelde over Dru Yoga en had de opleiding tot docent gedaan. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik zie haar nog zitten op dat bankje in het park. Al mijn bezwaren gooide ze resoluut overboord: ‘Ben je gek, je moet gaan doen wat je leuk vindt! Iederéén kan het doen, leeftijd maakt niets uit!’

  Op dat moment wist ik nog niet dat ik fibromyalgie had. Ze dachten eerder aan het chronisch vermoeidssyndroom. Hoe dan ook, het was er sinds 1986 en ik was al jaren zo’n vier maanden per jaar niet in staat om te werken. Ik had vaak onverklaarbare verhoging, transpireerde veel, had weinig energie. Pijn was normaal.

  Meer plezier in het leven
  Door de Dru Yoga veranderde dit. Langzamerhand kreeg ik meer kracht. Ging ik beter slapen en werd ik minder vaak ziek. Een grote verandering kwam na het bezoek aan de reumatoloog in 2010. Zij constateerde fibromyalgie. Daarna ging het sneller, ik wist me beter aan mijn eigen grenzen te houden. Grenzen die duidelijker waren, maar waardoor juist ook de mogelijkheden meer ruimte kregen. Het gevolg is dat ik nu een eigen bedrijf heb. Met groot plezier lesgeef in Dru Yoga. Ik heb zelfs dit jaar voor het eerst sinds jaren weer gedanst! De pijn? Die is er echt bijna niet meer!

  Wat is Dru Yoga?
  Een les Dru Yoga begint met een activatie. Vrolijk, levendig, als een warme zon. Na de activatie een EBR – Energie Block Release: zachte bewegingen die spanning los­maken, ademend, zonder uiterste grenzen op te zoeken. De verschillende EBR’s zijn vaak verbonden met een thema uit de natuur. Ze verstillen, werken diep door. Zowel fysiek, energetisch, emotioneel als mentaal brengen de bewegingen je op een vriendelijke manier terug bij jezelf. Bij je eigen kern. Bij je eigen kracht. Bij je eigen hart. De ontspanning aan het eind van de les brengt je nog meer thuis bij jezelf.

  Ben ik er nu?
  Er blijven puzzels, obstakels, de relatie met stress. Ik blijf zoeken naar de juiste balans. Maar één ding weet ik zeker: liefde en acceptatie zijn de sleutelwoorden voor heling. Iets wat ik weet uit eigen ervaring. Die lessen geef ik graag door bij Şirin Dru Yoga: vriendelijk voor lichaam en geest, en het is nog leuk ook!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply