Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pijnklachten aanpakken met APS
  Rate this post

  Als je last hebt van acute of chronische pijnklachten, of bijvoorbeeld te maken hebt met maag-darmklachten, stress of spanningshoofdpijn, dan kun je met medicijnen (pijnstillers) weliswaar de symptomen onderdrukken, maar vindt er doorgaans geen genezing plaats. Vaak zijn er wel bijwerkingen. Gelukkig is er een oplossing.

  Sinds enkele jaren bestaat er in Nederland een nieuwe manier van pijnbestrijding: APS-therapie (Actie Potentiaal Simulatie). APS zelf geneest niet, maar het herstelt een verstoord evenwicht van het immuunsysteem en stimuleert indirect het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De therapie wordt wereldwijd met veel succes toegepast in pijnklinieken, ziekenhuizen en artsen- en therapie­praktijken. In Spijkenisse wordt deze gespecialiseerde therapie uitgevoerd door Pijnpraktijk Vitae.

  Lichamelijke en geestelijke klachten
  APS-therapie helpt bij veel lichamelijke en geestelijke klachten. Het herstelproces wordt bereikt door het nabootsen van de lichaamseigen Actie Potentiaal, de ontlading van een cel in het lichaam. Door een blessure of veroudering, maar ook door ontstekingen of slijtage, zoals bij reuma of artrose, kan de actiepotentiaal verzwakt zijn. Met APS wordt het door een aandoening verstoorde weefsel weer toegankelijk gemaakt voor lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers. Afvalstoffen worden afgevoerd en herstel kan plaatsvinden. Bovendien heeft APS als voordeel dat het volledig pijnloos is en het lichamelijk herstel zich ook voortzet na de behandeling. APS-therapie is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, de afdeling Staatstoezicht op de Volksgezondheid.

  Massage
  Pijnpraktijk Vitae biedt ook een breed scala van massages aan. Massage is zeer geschikt voor herstel en kan preventief werken tegen huidige klachten en het voorkomen van toekomstige klachten. In de huidige maatschappij hebben veel mensen last van spanningsklachten en stress. Dit hoopt zich op en zet zich vast in het lichaam. Door massage kan die opgehoopte stress weggenomen worden en kan alle energie naar de goede plekken stromen. Lichamelijke ontspanning is in feite het sturen van energie naar de meest geschikte plek. De afvalstoffen kunnen gemakkelijker door het lichaam afgevoerd worden. Dat betekent een enorme steun voor allerlei processen in het lichaam. Massage heeft daarom een positief effect bij veel klachten. Het zorgt ervoor dat je beter bij jezelf kunt herkennen of je gespannen bent of niet. Je blijft minder lang doorlopen met spanning. Je weet eerder wanneer je niet lekker in je vel zit of wanneer je een verkeerde werkhouding hebt. Dat helpt klachten voorkomen. Massage is dus belangrijk voor natuurlijk herstel van je lichaam. Massage stimuleert de doorbloeding en versnelt daardoor de afvoer van afvalstoffen. De betere doorbloeding kan je helpen om klachten als spanningshoofdpijn, een stijve nek, pijnlijke schouders enzovoort te voorkomen.

  Vergoedingen en verwijzing
  Pijnpraktijk Vitae is geaccrediteerd lid van de beroepsvereniging BATC en BVAT, waardoor veel zorgverzekeraars de consulten vergoeden als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Vraag dit wel altijd even vooraf na bij je zorgverzekeraar. Een verwijsbrief van een huisarts is niet nodig, en ook gaan behandelingen niet ten koste van het eigen risico. Tevens is er geen wachtlijst, waardoor je snel geholpen kunt worden met jouw klachten.

  Voor meer informatie kun je de praktijk altijd bellen of mailen, of bekijk de uitgebreide website eens.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply