Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pijnklachten aanpakken met APS
  Rate this post

  Als je last hebt van acute of chronische pijnklachten, of bijvoorbeeld te maken hebt met maag-darm­klachten, stress of spanningshoofdpijn, dan kun je met medicijnen (pijnstillers) weliswaar de symptomen onderdrukken, maar vindt er doorgaans geen genezing plaats. Vaak zijn er wel bijwerkingen. APS-therapie is een revolutionaire en wetenschappelijk bewezen manier van pijnbestrijding die de kern van het probleem aanpakt.

  Hoe werkt het? Bij APS-therapie (‘APS’ staat voor ‘Actie ­Potentiaal Simulatie) worden elektroden op het te behandelen gebied op je lichaam geplaatst. Via de elektroden wordt een pijnloze microstroom aan het lichaam gegeven. De microstroom bootst de natuurlijke ­stroomprikkelingen na, zodat het lichaam gestimuleerd wordt om zelf de lichaamseigen stoffen vrij te maken die de pijn verminderen en de energie bevorderen. Op die manier kan het lichaam zichzelf op een natuurlijke manier herstellen, en de klacht verdwijnt vervolgens of wordt sterk verminderd.
  APS-therapie zorgt voor een betere bloedcirculatie, werkt ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem.

  Aantal behandelingen en vergoeding
  De behandeling is pijnloos en veilig. Doorgaans zijn meerdere behandelingen nodig voor herstel, maar bij acute klachten, zoals sportblessures, volstaat één sessie meestal al.
  APS-therapie is prima inzetbaar naast andere therapieën en/of medicijnen. De methode wordt door de meeste zorg­verzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Nieuwe aanpak
  APS-therapie bestaat nog niet heel lang, en is ook nog niet heel bekend. De methode is in 1998 in Genève benoemd tot beste medische uitvinding. In 2013 heeft APS-therapie de prestigieuze Grünenthal Award gewonnen voor de innovatieve manier van pijnbestrijding. De methode is in 2000 geïntroduceerd in Nederland, en wordt inmiddels gebruikt in ziekenhuizen en pijnklinieken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply