Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Pijnklachten aanpakken met triggerpointtherapie

  Heb je last van pijn en/of bewegingsbeperkingen? Dan kun je te maken hebben met triggerpoints. Met triggerpointtherapie kunnen je klachten ­aangepakt worden.

  Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de ­lokale drukpijn ook vaak pijn op andere plaatsen veroorzaakt. Deze knopen kunnen worden behandeld met triggerpoint-therapie. Daarbij worden de triggerpoints in je spieren aangeprikt met kleine naaldjes. Dat wordt ‘dry needling’ genoemd. Bij deze behandelmethode proberen we de triggerpoints in je spieren, die in veel gevallen de oorzaak zijn van jouw klachten, te verwijderen. Bij dry needling wordt een droge (dry) acupunctuurnaald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Na een behandeling ontspannen je spieren zich vrijwel onmiddellijk.

  Dry needling
  Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten om de energie in je lichaam te beïnvloeden. Dry needling is iets anders. Er wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde ‘triggerpoints’, en het is geen energiebehandeling.
  Voor een ‘gezonde’ levensstijl is het van belang om pijnvrij te kunnen bewegen, en geen bewegingsbeperking te hebben.
  Spieren ontspannen
  De behandeling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten behandelen we vaak meerdere spieren in je arm of been en langs de wervelkolom. Het inbrengen van het naaldje voel je nauwelijks. Als een triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct, en kun je gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van korte duur.

  Vergoedingen
  Neuromusculaire therapeuten die zijn aangesloten bij de NMTN (beroepsgroep), voldoen aan alle eisen om dry needling veilig en kundig toe te passen.
  Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, worden behandelingen in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed. Raadpleeg bij twijfel je zorgverzekeraar.

  Over Triggerpoint Therapie Emmen
  Triggerpoint Therapie Emmen is gespecialiseerd in dry needling. Dry needling is overgekomen uit Canada, waar het al jarenlang met veel succes wordt toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Omdat deze therapievorm veel patiënten snel van hun klachten afhelpt, wordt het ook in ons land steeds populairder.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply