Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pijnlijke gevoelens succesvol verwerken
  Rate this post

  Je bent een liefhebbende ouder en je wilt je kind alles geven om het te helpen om op een goede manier groot te worden. Met je gevoel van liefde zit het echt wel goed. Maar toch kunnen er probleempjes of problemen ontstaan tussen jou en je kind.

  Je merkt dat:
  – je het moeilijk vindt om grenzen te stellen
  – je misschien wel te veel hecht aan goede prestaties
  – regels stellen en je daaraan houden voor jou niet altijd gemakkelijk is
  – je je kind vaker dan nu en dan achter het behang wilt plakken
  – je bozer wordt op je kind dan je zou willen
  – je niet naar de leerkracht durft te gaan als je kind gepest wordt

  Opvoeden is in feite een ontmoeting met je eigen jeugd: je neemt je eigen ervaring mee. En of je nu fit bent of humeurig, je moet er als ouder 24 uur per dag zijn. Kinderen halen het mooiste bij je naar boven, maar ook je pijn. Dit is vaak pijn uit je eigen jeugd. Lukt het je om deze pijn te herkennen en te verwerken, dan heb je er geen last meer van in de opvoeding. En nog mooier: wanneer jij een diep besef krijgt van wat je als kind verdrongen hebt, van wat je heel erg hebt gevonden, dan zul je dit zeker niet herhalen bij je eigen kind.

  Onderbewustzijn
  We denken wel dat we rationeel handelen, maar in werkelijkheid regeert ons onderbewustzijn. Je maakt bijvoorbeeld in je jeugd iets mee waardoor je bewust of onbewust besluit: ‘ik ben raar’. Dat ontstaat nadat de juf op school een opmerking maakt over een fout antwoord dat jij hebt gegeven. Alle kinderen lachen om wat de juf zegt. De situatie vergeet je; het verhuist naar je onderbewuste. Je kunt daar als volwassene niet meer bij. Maar iedere keer dat er om je gelachen wordt, voel jij je heel klein en raar. Het oude gevoel wordt getriggerd.

  Contact met je onderbewuste
  In regressietherapie maak je contact met je onderbewuste en oude herinneringen. Je gaat terug naar situaties uit je jeugd die traumatisch waren. Dat hoeven niet eens heel ernstige situaties te zijn, maar jij hebt dit als kind wel zo ervaren en conclusies getrokken waar je nu last van hebt. In regressietherapie verwerk je oude pijnlijke gevoelens, waarna je gevoel over jezelf en anderen verandert. Er komt rust. Je gaat anders naar je kind en situaties kijken en komt tot nieuwe inzichten. De manier waarop je in het leven staat verandert. Je wordt een blijere en leukere ouder.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply