Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pijnlijke voeten in de winter?
  Rate this post

  Op een koude winterdag kom je opeens tot de ­conclusie dat je voeten zijn opgezwollen en roodpaars van kleur zijn. Bovendien heb je last van jeuk en pijn. Een typisch geval van wintervoeten!

  Wintertenen en winterhanden komen regelmatig voor. Het is een vertraging in de reactie van bloedvaten in voeten en handen op temperatuurverschillen. In koude en natte periodes ontstaan roodheid, zwellingen, pijn en jeuk. Ongeveer 10 procent van de Nederlanders heeft er wel eens last van (gehad). Het komt het meeste voor bij jonge mensen, maar ook ouderen kunnen er last van hebben.

  Wintervoeten of wintertenen ontstaan door een te lange blootstelling aan kou. Daardoor ontstaat er namelijk een verstoring van de bloedsomloop in de huid. Koude voeten, kramp in je tenen: het kan wijzen op een slechte doorbloeding.

  Paraffinepakking
  Verwen jezelf met een paraffinepakking! Paraffine wordt gebruikt als pakking voor de handen en voeten. De behandeling verzacht de opperhuid, maakt de huid elastischer, stimuleert de doorbloeding (wintervoeten of -handen), versterkt en verbetert het onderhuids weefsel, verzacht de nagelriemen, verbetert droge en beschadigde handen en voeten (kloven) en verzacht pijnlijke spieren bij reuma en artritis. Paraffinetherapie reduceert de zwelling in de spieren en vermindert ontstekingen in gewrichten en geeft de bloedsomloop een ‘boost’.
  Vanzelfsprekend is een paraffinebehandeling ook aan te bevelen als je jouw voeten of handen lekker wilt verwennen, of iemand anders een onvergetelijk cadeau wil geven!

  Paraffine Spray
  Nieuw in Nederland is de Paraffine Spray. Doordat de verwarmde paraffine uit een spray direct op de handen en/of voeten wordt gebruikt, werkt dit vele malen hygiënischer. De paraffineverzorging is zeer geschikt voor de man of vrouw die een snel maar effectief resultaat wil.

  Basis-paraffinebehandeling:
  – Eerst worden de handen of voeten gescrubd en van een masker voorzien.
  – Vervolgens wordt de verwarmde paraffine met een spray aangebracht.
  – Het gebied wordt afgedekt met plasticfolie.
  – Om de warmte vast te houden, wordt een badstof want of sok over het plastic aangebracht.
  – De warme paraffine moet vervolgens 10 tot 15 minuten inwerken.
  – Het geheel wordt verwijderd.
  – De behandeling wordt afgesloten met een korte, ­stimulerende massage.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply