Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pijnloos af van rugklachten
  Rate this post

  Rugpijn komt veel voor in Nederland. Zo’n 80% van de volwassenen heeft er wel eens mee te maken. Gelukkig is er wat aan te doen.

  Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, migraine, maagklachten, bedplassen, nek- en schouderpijn, bekkenklachten, knieklachten en uitstralingspijn in armen en benen. De Dorn-methode is een zachte, effectieve behandeling bij klachten die samen­hangen met de wervelkolom, zoals rugpijn.

  Beenlengteverschil
  Aan de basis van de klachten kan een beenlengteverschil liggen, en dat is eenvoudig op te lopen: een verkeerde zithouding, autorijden of (game)computerwerk zijn notoire boosdoeners. Beenlengteverschil leidt tot bekkenscheefstand, en dat trekt de wervelkolom uit het lood. Uitgangspunt van de Dorn-methode is het opheffen van beenlengteverschil. Daarna volgt een correctie van de bekkenstand, heupstand, ischias, de rug en nekwervels en de armgewrichten, waarbij therapeute Ina Koning een zachte weerstand geeft met de duim en de cliënt pendelbewegingen uitvoert met been of arm.

  Veilige methode
  De Dorn-methode is ook een uitstekend alternatief voor cliënten die niet ‘gekraakt’ mogen of willen worden, want deze behandeling is absoluut zonder enig risico. In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dorn-methode een milde therapie. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige manier op hun plek teruggezet. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

  Breuss massage
  De Dorn therapie is succesvol bij veel klachten aan de rug. Maar ook een Breuss massage van de wervelkolom kan verlichting geven. Patiënten met de ziekte van Bechterew, een hernia of ischias hebben er heel veel baat bij. Het is een heel zachte massage met een olie die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Door de massage worden ook de meridianen naast de wervelkolom geactiveerd, wat als gevolg heeft dat je psychische, energetische en lichamelijk barrières opheft. Het is een heerlijk ontspannende en heilzame massage. Na zo’n behandeling voel je je als herboren!

  Maatwerk
  Elke behandeling is maatwerk, en is gericht op de klacht van de individuele cliënt. De exacte aanpak wordt in overleg met de cliënt vastgesteld tijdens het intakegesprek en kan tijdens het traject te allen tijde worden bijgesteld. In de meeste gevallen is het resultaat blijvend, zodat je niet eindeloos naar de praktijk terug hoeft te gaan voor een behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply