Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pilates geeft ruimte aan je lichaam
  Rate this post

  Herken jij het gevoel dat je jezelf verre van soepel en lenig voelt, ook al ben je iemand die regelmatig beweegt? Dat je stijf je bed uitkomt, het gevoel hebt dat je ‘vastzit’ en last hebt van je (onder)rug? Of herken jij een pijnlijk en gespannen gevoel in nek en schouders?

  De meeste mensen die aan Pilates beginnen, herkennen zich in deze fysieke beperkingen, maar ook mensen die zichzelf wel fit voelen, boeken grote resultaten met Pilates.
  De manier van trainen maakt Pilates tot een ­bijzondere methode. Allereerst combineert Pilates de voordelen van Yoga (souplesse en concentratie) met de voordelen van krachttraining (spierkracht en conditie). Zo wordt je lichaam niet alleen krachtiger, maar tegelijkertijd ook soepeler en beweeglijker en worden oude spierblokkades opgeheven. Andere belangrijke trainingsaspecten zijn concentratie en coördinatie. Het gaat er niet om een oefening honderd keer zonder aandacht of krampachtig te herhalen. De bedoeling is de ­beweging gecontroleerd en geconcentreerd, met volledig bewustzijn, uit te voeren. Dit gebeurt in een zacht ritme; het tempo van de eigen natuurlijke ademhaling. Deze mentale aanwezigheid bepaalt de kwaliteit van de training.

  Pilates is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en fitheidsniveau. Interesse? Maak eens kennis met een vrijblijvende introductieworkshop. Zie www.pilateszwolle.nl/pilates/lessen/introductieworkshop.html.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply