Rate this post
 • Pilates levert je altijd iets op
  Rate this post

  Heb je een zittend beroep? Dan heb je misschien wel te maken met nek-, schouder- en/of rugklachten; een veel voorkomend probleem bij onder meer computerwerk. Met Pilates, een prettige trainingsvorm, kun je zorgen voor een betere houding en van je klachten af komen.

  De basis van Pilates is het doen van oefeningen die gericht zijn op de spieren en het bindweefsel van de ­wervelkolom. Als die basis immers niet stabiel en ­beweeglijk is, kun je niet goed functioneren en kun je je lichaam niet optimaal belasten. Het trainingsprogramma is gericht op lichaam en geest. Wanneer je het druk hebt en stress ervaart, ontstaat er meestal een zeer gespannen houding en een snelle, hoge ademhaling. Bij Pilates leer je om je te focussen op de manier waarop je zit, staat, ligt en beweegt. Je wordt je meer bewust van wat je doet en hoe je ademt. Welke spieren span je aan en welke spieren maak je los? De training is nuttig voor je dagelijks leven: je krijgt een betere houding en ademhaling. Pilates laat je werken aan de zwakste ­schakel van je lichaam, en maakt die sterker, flexibeler en leniger.

  Doelgroepen
  Pilates is er voor iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud. Sporters (harlopers, fietsers, voetballers, volleyballers enzovoort) kunnen er hun prestaties mee verbeteren. Pilates is dan ook prima te combineren met andere vormen van beweging. Ook voor zwangere vrouwen kan Pilates veel betekenen. Als je zwanger bent en een dikke buik hebt, kan je lichaam uit balans raken en draait je (onder)rug overuren om dit te compenseren. Er komt een grote druk te staan op je rug. Met Pilates leer je om daarmee om te gaan en om op een goede manier te blijven bewegen tijdens je zwangerschap. Ook bekkenklachten kunnen ermee worden aangepakt, en je bereidt je, door de focus op de ademhaling, goed voor op de bevalling. In welke conditie je ook bent: Pilates levert je altijd iets op!

  Lessen
  Bij Pilates Zwolle zijn er lessen op verschillende niveaus. Wil je eens kennismaken met Pilates? Neem dan contact op met Pilates Zwolle. Kijk voor meer informatie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply