Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Plan je maaltijd vooruit!
  Rate this post

  Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om te bedenken wat je vandaag weer voor eten op tafel moet zetten. De tijd vliegt door je handen heen. Je hebt een drukke werkdag gehad, je kinderen vragen aandacht, moeten naar sportclubs of muziekles gebracht worden en dan moet er ook nog een gezonde maaltijd op tafel komen. Ja, en wat doe je dan?

  Je denkt misschien dat je snel klaar bent door een diepvriespizza in de oven te stoppen. Valt dat even tegen, want eerst moet je eerst de oven een kwartier voorverwarmen en dan moet de pizza ook nog eens een kwartier in de oven. Bovendien krijg je 6 gram zout binnen, wat het maximum is van de dagelijks toegestane hoeveelheid. Het is niet echt een gezonde keuze en je krijgt niet genoeg groenten binnen.
  De kunst is om eten te plannen! Dat klinkt misschien gek, maar het spaart op den duur tijd uit. Zorg ervoor dat je een basisvoorraad in de kast en vriezer hebt met onder andere volkorenrijst en -pasta. Onlangs heb ik een workshop gegeven om zelf gezonde pastasaus te maken. Maak één keer een grote hoeveelheid saus en vries die in porties in. Heb je een keer niet veel tijd, dan hoef je alleen maar pasta te koken en de saus te verwarmen. Je kunt er een salade bij maken en je bent klaar. Wil je nog meer tips, heb je vragen of wil je ook een kookworkshop volgen? Kijk op de ­Facebookpagina van Qi-eet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply