Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een plek waar je blij van wordt!

  Als jij jouw kind naar een kinderopvang brengt, wil je niets liever dan dat jouw kind zich daar gelukkig voelt. Kinderen die mogen ontdekken en ruimte hebben om te spelen, zitten vaak goed in hun vel. Vandaaruit ontstaat een gezonde zelfontwikkeling.

  Aan de rand van het bos in Ede ligt Kindercentrum Bzzzonder. Bzzzonder biedt kinderopvang en meer voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Ferry Ruijtenberg, vader van drie kinderen, is mede-initiatiefnemer en vertelt: ‘Ik heb al van jongs af aan een hart voor kinderen. Ik heb zelf helaas niet zo’n gemakkelijke jeugd gehad en kreeg een etiket. Daardoor was ik niet gelukkig. Pas op latere leeftijd leerde ik op een andere manier naar mezelf en anderen te kijken; naar talenten in plaats van tekortkomingen. Dat veranderde veel bij mij.’

  Kijken naar talenten
  ‘Ik ben al jaren actief als kinderwerker in een kerk. Omdat het gebouw doordeweeks grotendeels leegstaat, werd mij gevraagd om eens op zoek te gaan naar een kinderopvangorganisatie. Via via kwam ik terecht bij ­Bzzzonder. Bij Bzzzonder wordt naar talenten gekeken in plaats van naar tekortkomingen, er wordt gedacht in mogelijkheden en etiketten bestaan niet, omdat iedereen welkom is. Ook kinderen met een extra zorgvraag kunnen gewoon samen met andere kinderen opgroeien. Toen ik een bezoek bracht aan het Kinderbelevingscentrum van Bzzzonder in Amersfoort, was ik zó enthousiast, dat ik besloot dat dit ook in Ede moest komen! Zo werd Bzzzonder Aan de Bosrand geboren.’

  Uitbreiding aanbod
  ‘We zijn nu open sinds de zomer van 2015. We hebben echt een ontzettend leuk jaar achter de rug; een jaar waarin baby’s dreumesen zijn geworden, en peuters kleuters. We zijn een Peuterbelevingsschool gestart speciaal voor peuters en de BSO is verhuisd naar boven, waar de ruimtes nog meer uitnodigen tot het doen van leuke dingen. Het bos vormt het uitgangspunt voor veel activiteiten. Ik krijg zoveel energie van blije kinderen en als ik zie hoe enthousiast mijn collega’s met ze optrekken. Binnen korte tijd heeft Bzzzonder Aan de Bosrand nog meer aanbod. Dan bieden we muzieklessen aan, wordt er voor iedereen gekookt en zijn er nog veel meer activiteiten in en om het pand.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply