Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een plek waar je gewoon jezelf kunt zijn
  Rate this post

  Mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden hebben soms behoefte aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Waar ze een luisterend oor krijgen en waar contact kan worden gelegd met gelijkgestemden.

  Het Vicki Brownhuis is een informele, ongedwongen ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker. Men kan hier zonder afspraak binnenlopen. Het bieden van een stevige basis, begrip, ontspanning en een luisterend oor staat centraal voor het Vicki Brownhuis. Er is daarbij aandacht voor de psychosociale aspecten die kanker met zich meebrengt. Dit wordt gedaan op verschillende manieren en aan de hand van diverse activiteiten: rouwverwerking, zingen in een koor, schilderen, meditatief boetseren of mandala tekenen, stoel­massage, voetmassage, kunstzinnige hulpverlening, yoga, gezichtsmassage, wandelen, psychologische hulpverlening, diepte-ontspanning en hoofd-/ handmassage.
  Bovendien zijn er diverse regelmatig terugkerende activiteiten: inloopochtend voor stomadragers en hun partners, verwendagen voor vrouwen, mannen en jongeren, bijeenkomsten voor de Bondgirls, mannen met prostaatkanker en hun partners, Breiboezem, vrouwen met uitgezaaide borstkanker en van de Hematonvereniging.
  Er is altijd ruimte voor individuele gesprekken met vrij­willigers en tussen gasten onderling. Alles kan en niets hoeft. De deur staat open voor bijvoorbeeld het drinken van een kop koffie, het delen van je verhaal of het deel­nemen aan een activiteit.

  Bondgirls
  In het Vicki Brownhuis komen ze eens per maand bij elkaar: een groep jonge vrouwen met kanker in verschillende fasen van behandeling. Krachtige vrouwen, die strijden voor wat ze waard zijn. Vechten voor hun leven. Er worden ervaringen gedeeld en thema’s besproken als vermoeidheid, omgaan met emoties, re-integratie, veranderende relaties met vrienden, familie of partner. Er is ruimte voor ontspanning en creativiteit en er wordt kennis gemaakt met bijvoorbeeld yoga of mindfulness. Er worden tips gedeeld om met de ongemakken van kanker om te gaan. Bij de Bondgirls vind je begrip en erkenning. Je kunt ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen om je leven (opnieuw) vorm te geven. Keer op keer bijzondere bijeenkomsten met een traan en een lach.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply