Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een plek waar je kind zich thuisvoelt
  Rate this post

  Ben je op zoek naar professionele en huiselijke ­kinderopvang waar jouw kind zich écht thuisvoelt? Kindcentrum de Boomhut biedt dagopvang aan voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar binnen een kleinschalige locatie.

  Bij Prokino staat het kind centraal. Wij waarderen en ­respecteren het kind zoals het is. Ieder kind verkent op eigen tempo en manier de wereld. Wij hebben er plezier in om het kind hierin te begeleiden en een waardevolle bijdrage te leveren aan zijn of haar ontwikkeling en opvoeding. ­Daarbij houden we rekening met de individuele ontplooiing van het kind, maar bieden ook duidelijke grenzen aan. Door samen te spelen en te werken, leren kinderen hun wensen te ­verwoorden en respect te hebben voor wensen van anderen.

  Activiteiten
  Op het kinderdagverblijf werken we met het Vroeg- en Voorschoolse Educatie Programma Piramide. Op themagerichte en speelse wijze wordt er gewerkt aan taalontwikkeling. Ook andere ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Kinderen leren door tekenen, zingen en spelletjes, luisteren naar verhalen en praten hierover met elkaar. Voor de BSO heeft Prokino een activiteitenprogramma ­ontwikkeld: ‘Doen!’. Aan de hand van thema’s is er een basisprogramma aan activiteiten dat 3 tot 5 weken loopt. In de vakantieweken is er een keuzemenu met activiteiten.

  Groeien, ondernemend, samen
  Prokino kent 3 kernwaarden die de richting van ons ­handelen bepalen:
  – ’Groeien’ houdt in ontwikkelen, ontdekken, wijzer worden, verbeteren, meer betekenis krijgen. Groeien is wat kinderen bij Prokino doen. In centimeters maar ook in het ontwikkelen van een eigen identiteit. Voor elk kind verloopt dit groeiproces anders en Prokino probeert dat proces in harmonie met anderen positief te beïnvloeden.
  – ’Ondernemend’ staat voor initiatief, actie, ­afstemmen op en aanpassen aan de omgeving en anderen. ­Ondernemend zijn is voor kinderen van belang omdat de sterkste leermomenten worden bereikt door zelf te ­ervaren. Prokino biedt een vertrouwde, veilige omgeving waar kinderen zonder angst ondernemend kunnen zijn.
  – ’Samen’ betekent met leeftijdgenoten opgroeien, samen met ouders opvoeden, met scholen kindercentra inrichten, met organisaties een gemeentelijk voorzieningenaanbod vormgeven en met professionals ouders en kinderen helpen. Opvoeden is een proces zijn waarvoor je elkaar nodig hebt.

  Prokino biedt een omgeving waar kinderen elkaar ontmoeten, naar elkaar omkijken, ervaringen delen en waarden en normen worden bijgebracht.

  Rustige, kindvriendelijke omgeving
  De Boomhut is mooi gelegen aan een rustige weg in een kindvriendelijke wijk. Prokino heeft in Groningen en ­Friesland ook locaties in Leeuwarden, Groningen, ­Hoogezand en Drachten en op Terschelling.

  St. Antoniusschool
  De locatie bij de St. Antoniusschool biedt voor ouders vele mogelijkheden en gemak: zowel voor het kinderdagverblijf, de BSO als de basisschool kan jouw kind op één ­locatie terecht. Ook is deze samenwerking bijzonder ­prettig voor samenwerkende partners en ouders en ­kinderen. De lijnen zijn kort bij overleg, festiviteiten en zorg.

  Zorg
  Naast kinderopvang biedt Prokino ook laagdrempelige zorg, in de vorm van ambulante hulpverlening, eventueel aanvullend op kinderopvang en/of BSO.

  Kom gerust eens langs! We vertellen je graag alles over onze mogelijkheden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply