Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een plek om tot rust te komen
    Rate this post

    In 1992 opende het Vicki Brownhuis in Den Bosch als eerste inloophuis in Nederland zijn deuren. In 2017 bestaat het 25 jaar! Het Vicki Brownhuis biedt vrouwen, mannen, kinderen en jongeren begeleiding in de vorm van uiteenlopende activiteiten passend bij de vraag en behoeften van de bezoekers. Diverse docenten en therapeuten dragen hun steentje bij aan het aanbod van creatieve, ontspannende en begeleidende activiteiten. De gasten kunnen hun verhaal vertellen, ervaringen delen met lotgenoten, informatie en rust vinden en deelnemen aan activiteiten. Het huis is vijf dagen per week, zonder afspraak, gratis te bezoeken.

    Verwendagen
    Ook organiseert het Vicki Brownhuis verwendagen voor mannen en vrouwen. Hierbij staan op een geheel ontspannen manier ontmoeten, genieten en bezig zijn centraal. Naast de kopjes koffie en thee en de lunch zijn er verschillende ontspannende activiteiten, zoals kleurenstyling, diverse massages, darten en een boottocht over de Dieze in Den Bosch.

    Samenwerking
    Het Vicki Brownhuis is en blijft het inloopcentrum voor iedereen die met kanker te maken heeft in een straal van ongeveer 25 km rondom Den Bosch.
    Het Vicki Brownhuis is door de jaren heen steeds professioneler gaan werken. Vrijwilligers, directeur en bestuur werken nauw samen aan het bieden van steun aan de gast met kanker en de naaste omgeving. Dit gebeurt niet alleen in het huis. Buiten het huis wordt meer samenwerking gezocht met de medische wereld met als doel meer mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden te kunnen bereiken. In 2001 heeft het Vicki Brownhuishuis zich aangesloten bij IPSO, de brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho-oncologische centra in Nederland. Binnen IPSO werken inloophuizen en psycho-oncologische centra samen aan kwalitatief hoogwaardige, laagdrempelige psychosociale zorg.

    Betekenis
    Wat bezoekers bij inloophuizen vinden, maakt op velen van hen diepe indruk. De grote betekenis en baat die wordt ervaren, ontleent men onder meer aan de aandacht die er is voor het omgaan met gevoelens van angst, somberheid, verdriet, bezorgdheid, maar ook voor pijn- en vermoeidheidsklachten. Bezoekers voelen zich met elkaar en de vrijwilligers verbonden, gehoord en begrepen, waardoor het delen van ervaringen betekenis krijgt voor de bezoeker en ook zijn sociale omgeving.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply