Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Plots was zij zelf iemand die een haarwerk nodig had
  Rate this post

  Jaren geleden kreeg ik het verzoek om een collega te helpen. Ik kende haar van de beurzen waar we elkaar als concullega’s ontmoetten, maar nu zat Gretha zonder werk. De haarwerkzaak waarvoor zij al die jaren met zoveel plezier had gewerkt, was failliet gegaan.

  En zo kwam het dat Gretha ineens bij mij kwam voor een sollicitatiegesprek. Het gesprek verliep prettig en vanaf dat moment kwam ze ons team versterken: een warme, vakkundige vrouw. Het klikte vanaf het eerste moment en we hebben samen dan ook heel wat gelachen, gehuild en prachtige dingen gecreëerd.

  Vanuit haar vorige betrekking nam Gretha eigen klanten mee, die haar kundigheid waardeerden. Langzaam maar zeker bouwde ze ook bij ons haar eigen klantenkring op. Ons vak is een geweldig vak. We maken mensen blij in tijden van haarverlies.

  En toen was daar opeens die dag dat bij Gretha borstkanker werd ontdekt. Een gevoel van verslagenheid maakte zich meester van haar. Bij ons trouwens ook, en we probeerden haar waar mogelijk te steunen. We zijn als team altijd enorm betrokken met elkaar. En dat gold ook voor het moment dat Gretha zelf een haarwerk nodig had. Ineens stond zij aan de andere kant. Het voelde bijzonder om iemand van ons eigen team te helpen bij het uitzoeken van een passend haarwerk. Gretha’s keuze viel op een exemplaar dat precies op haar eigen kapsel leek. Er volgde een zware periode, maar bij ons in de zaak vond ze afleiding. Achter de schermen is er namelijk altijd wel iets te doen en daarom bleef ze ons, ook tijdens die moeilijke maanden, steunen en helpen waar dat nodig was. ‘Het was een heel zware, maar vooral ook leerzame tijd’, zo omschrijft ze het zelf. Dat zij een sterke vrouw is, bewijst ze wel met haar streven om altijd iets goeds te halen uit moeilijke tijden. Ze probeerde er zo positief mogelijk mee om te gaan.

  Gelukkig sloeg haar behandeling goed aan en begon Gretha weer af en toe klanten te adviseren bij de keuze voor een passend haarwerk. Dat ze zelf ook het nodige heeft meegemaakt, heeft haar alleen maar sterker gemaakt. Niet iedereen weet van haar verhaal, maar toch mag dit van haar nu gedeeld worden.

  Gretha is een sterke en vakkundige vrouw met het hart op de juiste plaats! Na jaren van onzekerheid is er nu rust gekomen. Ondanks dat ze al enige tijd van haar pensioen geniet, komt ze toch zeker een paar keer per maand langs om ons te adviseren bij moeilijke opdrachten. Voor zo’n dappere dame kunnen we alleen maar heel veel respect hebben!

  Dank je wel Gretha, voor het mogen delen van je verhaal. Er is nog zoveel moois te doen en te beleven en daarom proosten we met jou op het leven!

  Dank je wel!

  Team Frans Koopal

  Knuffelen

  Ik wil je zo graag een knuffel geven, je troosten, je omarmen.
  Ik ken je al heel erg lang of soms nog maar net.
  Het past niet bij mij om op afstand te blijven.
  Ik wil je gewoon vasthouden en laten merken dat ik je steun of zo goed begrijp.
  Je bent kwetsbaar als je bij me komt.
  Je vertrouwt mij en ons.
  Het is niet dat ik je niet aardig vind of je niet begrijp, maar het past zo niet bij mij om op afstand te blijven.
  Ik wil je knuffelen, als dat kan of nodig is.
  Zolang wij ons vak mogen uitoefenen houden wij ons aan de regels, maar we vragen ons af hoe lang dit gaat duren.

  Tot knuffels!

  Layla Koopal

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply