Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Positieve dingen in felle kleuren’
  Rate this post

  Ik wilde een tatoeage op mijn arm met allemaal dingen waar ik gek op ben en die vrouwelijk zijn; vandaar de bloem, de strik, de lippenstift, de lollie, het snoepje en het gebakje. Eigenlijk zouden ze in zwart-wit gezet worden, maar Leo en ik hebben het erover gehad en hij zei dat die tatoeages veel beter tot hun recht zouden komen in kleur, en dat ik daar geen spijt van zou krijgen. Ik heb me laten overhalen en heb er inderdaad geen spijt van. Al mijn tatoeages zijn trouwens gezet door mijn man Leo, behalve de allereerste. Het zijn allemaal positieve dingen in felle kleuren.’

  Ik wilde ook iets leuks voor onze kinderen, en dan niet op een standaard manier, met alleen de namen. Die namen konden ook niet heel groot gezet worden, want we hebben vijf kinderen. Ik heb de namen daarom in snoephartjes laten zetten. Ze mochten zelf kiezen in welke kleur ze hun hartjes wilden. Op deze manier is het net even wat anders. De namen zijn Kay, Puck, Tink, Gino en Mick. Kay heet voluit Kayleigh, maar die naam was wat te lang om in een hartje te zetten. Het paste niet, dus is er ‘Kay’ van gemaakt. Veel mensen die mijn arm hebben gezien, vinden het leuk zoals ik die namen heb laten tatoeëren. Alles staat op mijn arm, zodat ik er zelf naar kan kijken als ik dat wil, maar de tatoeages ook kan bedekken.

  Leo en ik overleggen veel over tatoeages, en hij geeft me advies, net zoals hij dat met klanten doet. Ik wilde dat mijn arm vol zou komen te zitten met dingen die ik leuk vind, en dat is ook gebeurd. Op mijn onderarm staat een pauwenveer in mooie, felle kleuren. Je kent natuurlijk de uitdrukking ‘zo trots als een pauw’. Nou, ’trots’ past ook goed bij mij; vandaar deze veer. En inmiddels heb ik ook een varken, mijn lievelingsdier, op m’n onderarm staan. Ik wil ook nog een zeepaardje…

  – Maria Jansen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply