Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De positieve effecten van zout
  Rate this post

  Zout: een alledaags goedje, dat we kennen als toevoeging in voedsel. Maar wist je dat zout ook op een andere manier goed is voor je eigen gezondheid? Dat krijg je met halotherapie!

  Het woord ‘halotherapie’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘halos therapeia’, hetgeen ‘therapie van zout’ betekent. Via een verwarmings- en ventilatiesysteem worden de luchtvochtigheid en het antibacteriële klimaat van een natuurlijke zoutgrot nagebootst. Deze behandeling van halotherapie (een versterkende behandeling met zoute lucht) helpt om een ontsteking, een bacteriële infectie, overmatige slijmvorming, spastische verschijnselen van de bronchiën) en een grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen tegen te gaan die het ademhalingssysteem nadelig beïnvloeden.
  Na een serie sessies met halotherapie verbetert de klinische conditie bij de meeste patiënten en verdwijnen of verminderen de negatieve verschijnselen aanwijsbaar, zoals benauwdheid, aanhoudende hoest, kortademigheid, stress en taai slijm in de keel en longen.
  Het is ook gebleken dat halotherapie een positief effect heeft op de huid van patiënten met eczeem, acne en psoriasis. Omdat de zoutgrot vrij is van bacteriën, allergenen en verontreinigende stoffen, worden de afweermechanismen van het lichaam verbeterd. Dat heeft een positief effect op het hart en op het neurologische systeem en het immuunsysteem, en het werkt revitaliserend. Zout normaliseert de pH-balans en de microflora van de huid en versterkt de beschermende natuurlijke barrière van de huid. Het huid herstelt zich sneller.
  Je kunt de ruimte gewoon gekleed betreden, met maximaal 6 personen tegelijk. Het is ook geschikt als ontspanningsmomentje, alleen of met meerdere tegelijk te boeken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply