Rate this post
 • Postmortale make-up: zodat ze herinnerd wordt zoals ze was
  Rate this post

  Zoals ze was. Verzorgd, misschien een beetje make-up, mooi geföhnde haren of gelakte nagels. Als het afscheid is gekomen, neemt u het liefst ­afscheid van uw dierbare zoals hij of zij was. De laatste dagen dat nabestaanden hun dierbare zien, zijn belangrijk voor de herinnering. Die wil je graag zo mooi en puur mogelijk laten zijn.

  Uitvaartondernemer Iepie Lindeboom biedt standaard de postmortale make-up aan bij een uitvaart. ‘Door een rode blos op de wangen en door vlekken of verkleuringen in het gelaat te camoufleren, lijkt een dierbare zoveel mooier’, vertelt Iepie. ‘Ik gun dit iedereen en bied het dan ook aan bij mannen, vrouwen en kinderen. De nabestaanden nemen hierdoor afscheid van hun dierbare zoals hij of zij was.’ Zeker bij mensen die door ziekte of ongeval ernstige verkleuringen hebben, is postmortale make-up een uitkomst.

  Unicum Cosmetics
  Voor het aanbrengen van de postmortale make-up werkt Iepie samen met Tetje Sprietsma van Unicum Cosmetics uit Burgum. Tetje is niet alleen gespecialiseerd in het aanbrengen van deze make-up, maar ze zorgt er ook voor dat het haar weer mooi zit en dat desgewenst de nagels gelakt worden. Als de nabestaanden vragen of het haar geverfd kan worden, dan is ook dat mogelijk.
  De overledene wordt door Tetje opgemaakt aan de hand van een foto. Ze doet dit met veel aandacht en respect voor zowel de overledene als de nabestaanden. De nabestaanden zijn haar vaak erg dankbaar dat het resultaat er verzorgd en natuurlijk uitziet. Dat is dan ook de reden waarom postmortale make-up standaard wordt aangeboden door Iepie bij haar uitvaartdiensten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply