Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Praktische oefeningen en hulp
  Rate this post

  Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ­ongemerkt. Bij sommige kinderen duurt die ontwikkeling langer of wijkt het af van wat gemiddeld is. Jonge kinderen die een verkeerde houding of motoriek aanleren, kunnen daar last van onder­vinden, lichamelijk maar ook sociaal. Bij elke leeftijd horen fijne en grove motorische vaardigheden.

  Wanneer een kind die vaardigheden niet of ten dele verwerft, kan kinderfysiotherapie concrete oplossingsmogelijkheden bieden. Ook een kind dat ten gevolge van een ziekte of handicap in zijn bewegen beperkt is, kan leren omgaan met zijn (on)mogelijkheden en leren om op een aangepaste manier optimaal te bewegen.

  Onderzoek
  Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van bewegings- en houdingsproblemen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.
  Als je kind doorverwezen is naar De Singel Fysiotherapie, zal de kinderfysiotherapeut eerst een beeld willen krijgen van het motorisch niveau en van de bewegingsproblemen van je kind. We zullen hiervoor vragen aan je stellen en jouw kind daarna onderzoeken. We maken daarbij gebruik van observatielijsten en gestandaardiseerde testen. Als het beeld duidelijk is, bespreken wij dit met je, en als het nodig is, starten we daarna met de behandeling. We stellen samen met jou een behandelplan op, waarin besproken wordt wat het doel zal zijn van de behandeling.

  Behandeling
  De behandeling richt zich op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind, bijvoorbeeld het verbeteren van de spierkracht, de coördinatie van de bewegingen, en/of het evenwicht van je kind. Het doel is dat jouw kind beter functioneert in zijn leefomgeving. Het oefenmateriaal is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is bedoeld om het plezier in bewegen te vergroten en bepaalde motorische functies aan te spreken.

  De duur van de behandeling is uiteraard afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht of van je specifieke vraag. Soms is alleen een advies al voldoende, bijvoorbeeld een houdings- of sportadvies. Bij chronische klachten kan de behandeling langer duren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply