Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Praten mag, maar hoéft niet
  Rate this post

  Kanker: veel mensen krijgen er op een bepaald moment in hun leven direct of indirect mee te maken. De ziekte heeft zowel op patiënten als op naasten een enorme impact en maakt veel emoties los. Angst, onzekerheid, verdriet, hoop, wanhoop en veel onbeantwoorde vragen.

  Natuurlijk kun je veel bespreken met je naasten en wordt van alle kanten hulp geboden, maar toch is het ook fijn dat er een speciale plek is waar je terechtkunt voor herkenning en steun.

  Kwaliteit van leven centraal
  Een inloophuis richt zich op alle niet-medische aspecten van kanker. De bezoekers worden in een huiselijke omgeving welkom geheten door gastvrouwen en gastheren die, vaak uit eigen ervaring, weten wat de impact van de ziekte is. Je kunt er terecht voor informatie, een luisterend oor, lotgenoten contact of afleiding in de vorm van ontspannende of creatieve activiteiten.

  Huiselijke ontmoetingsplek
  Adrie van den Hoek is coördinator van Inloophuis Haaglanden en vertelt: ‘Het inloophuis biedt een ongedwongen en gemoedelijke ontmoetingsplek aan mensen met kanker én aan hun naasten. Op verschillende manieren proberen we bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven. Een leven met, maar ook zeker ná kanker. Ons team bied een luisterend oor. Ook bij ons is er de gelegenheid om in contact te komen met lotgenoten. Vaak geeft dit veel steun en het kan helpen om weer in de eigen kracht te komen.’

  Praten mág
  Adrie benadrukt dat praten in het inloophuis niet noodzakelijk is: ‘We bieden ook een diversiteit aan bijeenkomsten en activiteiten zoals yoga, creatieve workshops en cursussen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren van 5 tot 25 jaar die zelf of via hun omgeving te maken hebben of hebben gehad met kanker. Praten mag, maar hoeft niet. Soms wil je gewoon even weg van de zorgen over kanker. Even wat afleiding en er helemaal niet aan denken. Op een ander moment wil je liever ervaringen uitwisselen met mensen die je begrijpen. Dit kan allemaal. Jouw eigen behoefte staat altijd centraal.’

  Wist je dat

  Inloophuis Haaglanden…
  … op verzoek ook gratis lessen over kanker op middelbare scholen verzorgt?
  … ook te huur is?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply