fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • (Pre)diabetes? Stimuleer je bloedsomloop!

  Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes en meer dan 4 miljoen (dus 1 op de 4) prediabetes. ­Daarmee is het volksziekte nummer 1. In 90 procent van de gevallen gaat het om diabetes type 2. Alhoewel dit vroeger in de volksmond ‘ouderdomssuiker’ genoemd werd, ontstaat het tegenwoordig op steeds jongere leeftijd. De impact op de gezondheid is enorm.

  Door diabetes worden je bloedvaten namelijk dikker en stugger, waardoor ze eerder beschadigd raken. Vetten blijven makkelijker aan de vaatwanden kleven, waardoor de bloedvaten vernauwen. Je bloedsomloop voorziet je lichaamsweefsel en je organen van voedingstoffen en zuurstof en voert alle afvalstoffen af.

  Microcirculatie
  Voor driekwart vindt dit proces plaats in de kleinste bloedvaten: de microcirculatie. Je kunt je voorstellen dat bij diabetes beschadigingen aan die kleinste bloedvaten veel gevolgen kunnen hebben. Als er verstoppingen optreden in de microcirculatie, worden cellen minder goed verzorgd en reststoffen van de stofwisseling worden slecht afgevoerd. Ook je immuunsysteem functioneert zo minder goed. Helaas kan de medische wereld niet ingrijpen op het gebied van de microcirculatie. Daar zijn geen ­medicijnen voor.
  Volgens een grote studie van het Maastrichts ­Universitair Medisch Centrum zijn er op het moment dat de diagnose diabetes type 2 wordt gesteld soms al ernstige ­complicaties, zoals schade aan netvlies, nieren, hart, zenuwen en hersenen.

  Doorbloeding verbeteren
  Helaas gaat ook bij gezonde mensen de microcirculatie achteruit. ‘Dat proces begint al vanaf je 25ste’, weet Sonia van Nispen. ‘Daarom is de therapie waar ik mee werk voor iedereen van levensbelang. Het is mogelijk om in zestien minuten per dag de doorbloeding in je kleine bloedvaten met ongeveer 30 procent te verbeteren! In mijn natuurgeneeskundige en orthomoleculaire praktijk maak ik dagelijks bijzondere resultaten mee. Natuurlijk is naast deze unieke therapie, die de onderliggende oorzaak van veel klachten aanpakt, een gezonde leefstijl ook belangrijk. Maar al eet je nog zo gezond, als je doorbloeding niet goed is bereiken de voedingsstoffen je cellen niet goed en worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd. Ook medicijnen werken daardoor minder goed.’

  Let op de signalen!
  Tekenen van een verslechterde microcirculatie zijn onder andere:
  – vermoeidheid, slecht slapen
  – pijnklachten
  – opgezwollen ledematen (oedeem)
  – paarse en blauwe vlekken op de voeten of onderbenen
  – wonden die slecht genezen
  – een zwakker immuunsysteem
  – chronische ontstekingen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply