Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pretecho: jouw kindje in beeld
  Rate this post

  Wil jij je kindje al vóór de geboorte graag ont­moeten en een idee krijgen of hij/zij op papa of mama lijkt? Laat dan een ‘pretecho’ maken! Dit zijn geen medische echo’s, maar echo’s in een ontspannen en rustige sfeer.

  Daar waar medische echo’s vaak om metingen gaan, wordt er bij een pretecho voornamelijk gekeken naar de bewegingen, mimieken en het gezichtje van je kindje. Een echo is een veilige methode om je kindje al tijdens de zwangerschap in beeld te brengen. De echo kan zowel in 2D als in 3D/4D. Bij een 2D-echo zie je het kindje in de bekende zwart-witbeelden. Je ziet eigenlijk steeds een heel dun plakje, dus een doorsnede van het kindje. De 2D-beelden worden ook meestal bij medische echo’s gebruikt. 3D-beelden zijn beelden met kleur en diepte, zodat je een realistische indruk krijgt van je ongeboren kindje. Je krijgt al echt een idee hoe je baby eruit zal zien. Lekkere bolle wangen, de neus van mama, en wie weet zien we ook al haartjes. Met 4D-echo’s is het mogelijk om bewegende beelden van het kindje in beeld te brengen.

  Herinnering
  Bij Petit Hakkenberg van Echowonder in Amersfoort krijg je een USB-stick voor de echo’s (zowel foto’s als video-opnamen) met geluid. Bij elke echo worden de gesprekken tussen jullie als ouders en Petit en de uitleg van wat er te zien is namelijk opgenomen. Zo kun je de hele pretecho keer op keer herbeleven!

  Klein mensje

  Petit: ‘Ik ben nog steeds verwonderd over het kleine mensje dat ongehinderd in mama’s buik beweegt en moet altijd lachen om het feit dat die kleine doet waar het zelf zin in heeft. Dan is het een kunst om het kindje toch zo duidelijk mogelijk te laten zien. En dan is er geen grotere voldoening dan de aanstaande ouders en eventuele familie / vrienden helemaal blij de deur uit gaan.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply