Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Prettiger lopen met een steunkous
  Rate this post

  Als je last hebt van kramp, pijn, jeuk of vermoeidheid in je benen of armen, dan kan dat erg vervelend zijn. Dit soort klachten wordt vaak veroorzaakt door circulatiestoornissen in bloedvaten of lymfen door bijvoorbeeld de ziekte kanker.

  Uiteindelijk kunnen circulatiestoornissen leiden tot spataderen of oedeem, een proces dat met behulp van therapeutische elastische kousen veelal te remmen of te stoppen is. Therapeutische elastische kousen regelen de drukverdeling en verminderen daardoor jouw klachten. Het is hierbij wel belangrijk dat de kousen goed afgestemd zijn op de vorm van jouw benen of armen.

  Zorgvuldig aanmeetproces
  André de Jongh: ‘De therapeutische elastische kousen worden door ons zorgvuldig aangemeten. De keuze voor het type kous wordt in eerste instantie bepaald door de medische indicatie en de gemeten maten. Daarnaast spelen de mogelijkheden en de wensen van de klant een rol. Om therapeutisch elastische kousen aan te kunnen meten moet het been of de arm zoveel mogelijk vochtvrij zijn. Soms moet het been of de arm eerst enige tijd gezwachteld worden om het vocht te verdrijven. Dit kan de klant via de arts regelen. Wij meten bij voorkeur in de ochtend op, omdat dan de benen of de armen het slankst zijn.’

  Consequent dragen
  ‘De therapeutisch elastische kous wordt gebruikt als een therapiemiddel. Het is dan ook van groot belang dat de kous consequent wordt gedragen gedurende de periode dat de arts de kous voorschrijft. De kous geeft druk op het been of de arm. Deze druk is zo opgebouwd dat de druk bij de enkel of bij de pols het hoogst is en verder naar boven toe afneemt. Hierdoor wordt de afvoer van het bloed in de aderen gestimuleerd en verbeterd, waardoor pijnklachten en het vasthouden van vocht verminderen. De kans op op complicaties zoals trombose, huidveranderingen en open beneden wordt hierdoor verminderd’, besluit André.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply