Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Pretty pancakes!

  Weet je nog? Vroeger als klein kind was je op bezoek bij oma. Jij spelend in de woonkamer, zij bakkend en bradend in de keuken. Langzaam verspreidde er zich een héérlijke geur de woonkamer in. ‘Pannenkoeken!’ Door het dolle heen ging je alvast aan tafel zitten met je bordje, om zo snel mogelijk te kunnen aanvallen. Pannenkoeken zorgen voor dat nostalgische gevoel. Tegenwoordig zijn er brasseries waar ze gespecialiseerd zijn in het maken van de lekkerste pannenkoeken. Om even dat gevoel terug te krijgen, en om je buik natuurlijk he-le-maal vol te eten!

  Wist je dat…
  • er een pannenkoekplant bestaat? De bladeren hebben de vorm van pannenkoeken.
  • het recept voor pannenkoeken in de 12e eeuw door kruisvaarders werd meegenomen vanuit China en Nepal?
  • het wereldrecord ‘zo snel mogelijk pannenkoeken bakken’ staat op 80 pannenkoeken in 17 minuten?
  • ’pannenkoek’ tot 1995 gespeld werd als ‘pannekoek’?
  • de Amerikaanse pancake dikker is dan de Nederlandse pannenkoek, en de Franse crêpe juist dunner is dan de Nederlandse pannenkoek?

  Variatie
  Met pannenkoeken kun je eindeloos variëren. Bekijk alleen maar eens de menukaart van een pannenkoekenrestaurant, zoals Brasserie Restaurant La Vache, en er gaat een wereld voor je open!

  Pannenkoek op verzoek!
  Stel jouw eigen pannenkoek samen met een eigen mix! Ga jij voor appel, rozijn of ananas? Of heb je meer zin in walnoten of chocoladesaus? Of toch maar dat lekkere vanille-ijs? De mogelijkheden zijn oneindig! Laat je creativiteit de vrije loop bij La Vache.

  Ook voor de kids!
  Bij La Vache kunnen kinderen zelf hun pannenkoeken versieren. Dit ‘doe-het-zelf’-stapeltje bestaat uit 3 pannenkoeken en kan versierd worden met lekkernijen zoals snoep, hagelslag en vruchten. ‘Jam jam!’

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply