Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Probeer elkaar weer te raken
  Rate this post

  Je relatie loopt niet lekker. Voortdurend heb je ruzies en je wordt er ongelukkig van. Blijf er niet te lang mee rondlopen, maar laat je helpen!

  De basis van een goede relatie is dat jullie elkaar waarderen om wie jullie zijn, en niet alleen om wat jullie doen. Na korte of langere tijd kan het gebeuren dat je niet (meer) de veiligheid voelt om je gevoelens uit te spreken naar de ander. Als je te lang blijft rondlopen in deze situatie, kun je zelfs lichamelijke en/of psychische klachten krijgen. Het is dus belangrijk om je relatieproblemen niet te lang te laten duren.
  Bij ‘relatietherapie’ denk je misschien aan adviezen om goede afspraken te maken over bijvoorbeeld de taakverdeling in huis, om beter te leren communiceren of om vaker leuke dingen te gaan doen. Maar gedragsaanpassingen alléén zijn niet voldoende. Een relatie is gebaseerd op gevoelens; op gehecht zijn aan elkaar. Je moet jezelf ontdekken én de ander begrijpen. Dus een verandering van binnenuit is nodig.
  Als psycholoog en relatietherapeut werk ik onder andere met EFT, oftewel Emotionally ­Focused Therapy. Dat is een heel goede methodiek voor het werken aan relaties. De methode richt zich op het beter begrijpen van emoties en het versterken van de veilige verbinding. Jullie leren onder andere om je gevoelens en behoeften naar elkaar te uiten, aan te sluiten op de ander en jezelf recht te doen.
  Willen jullie je relatie redden? Wacht dan niet langer, maar neem contact op. Dan is de kans groot dat jullie je relatie na een klein aantal gesprekken weer op de rit hebben!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door H. van Leeuwen op januari 25, 2017, 7:34 pm

  Leuk artikel! Ik heb therapie gehad van Margriet Kicken en heb daar veel aan gehad. Na een klein aantal gesprekken ging het al een heel stuk beter. Ik kan haar aanbevelen!

  Beantwoorden →