Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Problemen in de communicatie?
  Rate this post

  Praten met je kind doe je al vanaf zijn geboorte. Met lichaamstaal, oogcontact, geluidjes, lachen en huilen gaat jouw baby, onbewust, de interactie aan met jou. Je reageert op je baby met lichaamstaal, oogcontact, praten en lachen. Zo ontstaat de communicatie tussen jou en jouw kind.

  Wanneer de communicatie anders verloopt of onvoldoende tot ontwikkeling komt, is het gedrag per kind verschillend. De reden en de tijd van het ontstaan van moeilijkheden in de communicatie en spraak-/ taalontwikkeling is divers. De aanpak is ook divers, maar als ouder is het belangrijk dat je hulp vraagt bij het ­consultatiebureau of de logopedist.
  Vanaf 8 maanden gaat je kind de communicatie echt gebruiken om aandacht te vragen of om troost te krijgen. Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Ongeveer tussen het 1e jaar en het 2e jaar gaat je kind meer spreken en wordt hij steeds meer begrepen door zijn omgeving. Vanaf het 2e jaar gebruikt het kind taal om te communiceren, en bij 3 jaar kan hij met je praten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply