fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Problemen? Leer van je kind!

  Als je kind niet lekker in zijn vel zit, raak jij als ouder van streek of in paniek. Omgekeerd kunnen jouw gevoelens ook een uitwerking hebben op je kind. Om weer beter met elkaar om te gaan, kunnen gesprekken met de ouder-kindtolk iets voor je zijn!

  ‘Lieve papa en mama. Laat mij voelen. Laat mij denken. Laat mij handelen. Naar hoe het is om vol zelfvertrouwen, liefde en verantwoordelijkheid te leven. Ik zie jouw falen. Ik zie jouw harde werk. En ik zie jouw worsteling om het goed te doen. Maar leer alsjeblieft van mijn gedrag.’
  Deze zinnen geven de visie weer van ouder-kindtolk Mariska van HaarNatuur. In haar consulten begeleidt ze ouders die problemen hebben met hun kinderen en daar niet meer zelf uitkomen. Hun kinderen hebben bijvoorbeeld last van boosheid, sociale problematiek, slaapproblemen en gevoeligheid. Mariska werkt energetisch. ‘Mijn gave is dat ik voel wat bij mensen speelt.’

  Aan de slag
  In de consulten met Mariska ga jij als ook ouder zélf intensief aan de slag. Mariska vertelt: ‘Zoveel problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon als ouders hun persoonlijke ontwikkeling oppakken. Mijn uitgangspunt is dat problemen met kinderen verklaard kunnen worden door problemen in de dynamiek tussen ouder en kind. Onbewust krijgen kinderen veel mee van hun ouders. Zeg je bijvoorbeeld ‘ja’ terwijl je eigenlijk ‘nee’ bedoelt, dan voelen ze dat aan. Laatst kwam bijvoorbeeld een moeder bij me. Ze zat met haar handen in het haar. Haar dochter van 6 had geregeld last van hevige woedeaanvallen. De situatie was zodanig dat de moeder vastbesloten was dat, wanneer het nóg erger zou worden, ze haar dochter wellicht uit huis wilde laten plaatsen. In lijn met mijn handelswijze ging ik eerst met de moeder in gesprek. Na het consult kreeg ik te horen dat de dynamiek inmiddels veel beter ging.’

  Transformatie
  Mariska verklaart het succes zoals het praktijkvoorbeeld als volgt: ‘Tijdens het consult met de moeder communiceerde ik op afstand met het kind. Ik voelde dat er ook veel woede bij de moeder zelf zat en dat haar kind daarop reageerde. Door mijn invoelende vermogen en transformatietechniek heb ik een transformatie teweeg kunnen brengen. Het kind voelde dat haar moeder inzicht kreeg in waar de woede vandaan kwam, waardoor de woede bij haar dochter is gaan zakken.’ De consulten bij Mariska duren niet langer dan een half uur. Mariska: ‘Ik praat niet heel lang met mensen over hun problemen: wat aandacht krijgt, groeit. Ik werk daarom juist vanuit een heel duidelijke hulpvraag, zoals dus woedeaanvallen of slaapproblemen. Kinderen komen soms mee met hun ouders naar het consult, maar meestal luister ik naar hen op afstand. Zij vertellen mij wat er aan de hand is. Het is mijn levensmissie om de angst bij volwassenen en kinderen te transformeren, en hen weer een gevoel van bestaansrecht en zelfvertrouwen te geven.’

  Praktische info
  De consulten bij Mariska kunnen eventueel gecombineerd worden met een regulier traject in de zorg. Mariska werkt ook op afstand: de hulp kan daardoor ook online plaatsvinden. In maart start ze met een gratis online hulpprogramma.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply